Local

„Passaris de România” a făcut apel ca să scape de gratii! Ce au decis judecătorii în cazul lui Constantin Cojocaru

Publicat: 09 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Passaris de România a făcut apel ca să scape de gratii Ce au decis judecătorii în cazul lui Constantin Cojocaru
Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul lui Constantin Cojocaru, condamnat pentru furt calificat

Constantin Cojocaru nu a beneficiat de mila instanței. Curtea de Apel Iași a respins cererea acestuia de reducere a pedepsei. „Passaris de România” a făcut apel după ce instanța de fond l-a condamnat la 6 ani de închisoare. Organele de poliție i-au deschis dosar penal după ce mai mulți proprietari de vile au depus plângeri pentru furt

Cel supranumit „Passaris de România” are un lung trecut infracțional, fiind condamnat, în anul 2007, la 12 ani de închisoare. După liberarea condiționată din 2017 nu a putut sta departe de vechile obiceiuri. Doi ani mai târziu a dat 7 spargeri în mai multe vile din Bucium, de unde a furat zeci de obiecte de valoare.

„Passaris de România” a făcut apel alături de Dorina Petcu

Constantin Cojocaru si Nicoleta Dorina Petcu
Constantin Cojocaru și Dorina Petcu, trebuie să plătească despăgubiri de mii de lei victimelor

Curtea de Apel Iași a respins, marți, 07 februarie 2023, apelul formulat de Constantin Cojocaru și Dorina Petcu. Aceștia au fost nemulțumiți de sentința Judecătoriei Iași în dosarul penal pentru furt calificat. Alături de ei au făcut apel și două dintre victimele furtului. Judecătorii au considerat însă că nu există motive temeinice pentru schimbarea deciziei instanței, în sensul reducerii pedepsei și al modificării cuantumului despăgubirilor.

„Curtea, în temeiul art. 421, alin. (1), pct. 1, lit. b din Codul de procedură penală, va respinge, ca nefondate, apelurile declarate de condamnatul Constantin Cojocaru, numita Nicoleta Dorina Petcu și de părțile civile, împotriva sentinței penale nr. 1407/20.06.2022, pronunţate de Judecătoria Iași. Constatând culpa procesuală a apelanților în promovarea nejustificată a prezentelor demersuri judiciare, în temeiul art. 275, alin. (2) din Codul de procedură penală, va dispune obligarea fiecărui apelant la plata a câte unei sume de 300 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat”, au decis judecătorii.

Judecătorii ieșeni l-au condamnat, în 2022, pe Constantin Cojocaru la 6 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată, iar pe complicele său, Rubi Filișan, la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare. Nicoleta Dorina Petcu a scăpat de dosarul penal. Cu toate acestea, ea a fost obligată să plătească victimelor, în solidar cu Constantin Cojocaru, daune în valoare de 79.000 de lei, 17.000 de euro și 5.000 de lire sterline.

După ce a furat mii de euro, „Passaris de România” a vrut să scape de condamnare

Constantin Cojocaru arestat de politisti
Constantin Cojocaru a furat zeci de obiecte de lux din vilele bogaților din Bucium

Constantin Cojocaru a furat din mai multe case, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, obiecte de valoare, precum bijuterii din aur și argint, cu diamante, genți marca Louis Vuitton sau Michael Kors, dar și diferite sume de bani, mii de euro, lei și lire sterline. Toate spargerile au avut loc la vile din zona Bucium.

Constantin Cojocaru nu a lucrat singur. Rubi Filișan a devenit complicele acestuia, mai mult din obligație. Acesta avea o datorie de 40.000 de euro către Cojocaru, așa că s-a gândit să scape de aceasta prin a îi spune unde ar găsi obiecte de valoare și sume mari de bani. O parte bună dintre lucruri au ajuns la Dorina Petcu, nepoata lui Constantin Cojocaru, care cunoștea proveniența cadourilor.

Dorina Petcu a scăpat însă de închisoare datorită legăturii neobișnuite dintre aceasta și unchiul ei. Potrivit cercetărilor efectuate, cei doi s-ar fi aflat într-o relație amoroasă, fiind concubini.

„Având în vedere dispozițiile art. 177, alin. (1), lit a şi b şi faptul că între inculpatul Constantin Cojocaru şi inculpata Nicoleta Dorina Petcu există o relaţie specifică membrilor de familie (pe de o parte, o conviețuire asemănătoare aceleia dintre soţ şi soţie, iar, pe de altă parte, de rudenie, de grad 3, inculpata fiind nepoata de soră a inculpatului), instanţa va dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii continuate de tăinuire”, s-a arătat în hotărârea Judecătoriei Iași.

În speranța că judecătorii de la instanța superioară vor schimba sentința dată, „Passaris de România” a făcut apel, la fel ca nepoata sa și două dintre victime. Curtea de Apel a respins însă toate apelurile, considerându-le nefondate.

Adauga un comentariu