Sanatate

Pastila care scade tensiunea. Cu ce să începi terapia pentru vindecarea deranjului

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Pastila care scade tensiunea. Cu ce să începi terapia pentru vindecarea deranjului
Adrenalina și noradrenalina au un rol semnificativ în creșterea tensiunii arteriale

Pastila care scade tensiunea este salvarea pentru multe persoane care suferă de boli cardiovasculare. Tensiunea arterială este un biomarker al semnelor vitale. Se măsoară cu ajutorul unui tonometru, iar rezultatul este afișat sub forma a două numere. Cea de sus arată presiunea sistolică. Aceasta apare atunci când mușchiul inimii se contractă pentru a împinge sângele în artere.

Cifra este direct legată de forța de contracție și de rezistența pereților arteriali. Numărul inferior indică presiunea diastolică. Acesta este rezultatul unei măsurători atunci când inima este relaxată, luând în considerare rezistența vaselor periferice. O creștere a tensiunii arteriale duce la o înrăutățire a stării generale de bine și crește riscul de complicații periculoase. Infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral este cel mai probabil. Pastilele pentru tensiunea arterială sunt indicate pentru ameliorarea afecțiunii. Persoanele cu hipertensiune arterială cronică sunt sfătuite să ia medicamente în mod continuu. Înainte de a începe terapia, este necesară o vizită la cardiologul dumneavoastră și alegerea trebuie să fie convenită cu el.

Pastila care scade tensiunea. Farmacoterapia recomandată de medici

Atunci când medicul selectează farmacoterapia, specialistul ia în considerare starea pacientului, vârsta și comorbiditățile. Stadiul hipertensiunii arteriale este, de asemenea, direct afectat. În funcție de acești factori, se poate recomanda una dintre următoarele grupe de medicamente:

Diuretice. Acestea sunt medicamente care au un efect diuretic pronunțat. Acestea sunt recomandate ca medicament de elecție în hipertensiunea arterială cronică, precum și în tratamentul patologiilor cardiace, renale și hepatice. Uneori, diureticele sunt prescrise într-un complex cu alte pastile eficiente de la presiune, aparținând altor grupuri.

Adrenoblocante. Adrenalina și noradrenalina au un rol semnificativ în creșterea tensiunii arteriale. Acest grup de medicamente are ca scop reducerea sensibilității receptorilor la neurotransmițătorii de mai sus. În funcție de focarul de acțiune, se disting alfa-adrenoblocantele, beta-adrenoblocantele și agenții combinați.

Blocanți ai canalelor de calciu. Mecanismul de acțiune al acestor tablete din presiune se bazează pe reducerea ratei de penetrare a ionilor de calciu din spațiul intercelular în structurile musculare ale inimii. Prin reducerea concentrației de calciu, arterele coronare și periferice sunt dilatate, ceea ce duce la normalizare.

Alte medicamente eficiente pentru a calma disconfortul.

Antagoniști de angiotensină de tip 2 sunt indicați pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, nefropatiei cronice, insuficienței cardiace congestive. Mecanismul de acțiune este similar cu cel al grupului anterior de medicamente, dar datorită efectului asupra unui grup diferit de substanțe biologic active.

Antagoniști ai aldosteronului au proprietăți diuretice slabe, dar nu sunt folosite doar ca diuretice. După descoperirea efectelor patologice ale aldosteronului asupra sistemului cardiovascular, a devenit clar că antagoniștii aldosteronului ar trebui să fie considerați mai degrabă agenți de normalizare a tensiunii arteriale. Ei au descoperit un efect deosebit în cazul insuficienței cardiace cronice severe și al hipertensiunii arteriale.

Vasodilatatoare practic dilată vasele de sânge prin relaxarea mușchilor netezi din stratul muscular. Acest lucru mărește lumenul arterial și permite sângelui să circule liber către țesutul cerebral, furnizând oxigen și nutrienți.

Pastila care scade tensiunea este reprezentată și de agenți adrenergici cu acțiune centrală. Medicamentele care stimulează direct sau indirect adrenoreceptorii din organism, afectând musculatura cardiovasculară, respiratorie și musculatura netedă. Acest grup de medicamente este utilizat pe scară largă atât local, cât și sistemic pentru diferite boli.

 

Comentarii
Adauga un comentariu