Sanatate

Pastile colagen pentru piele. De la ce vârstă este indicat să administrați suplimentul?

Publicat: 16 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pastile colagen pentru piele. De la ce vârstă este indicat să administrați suplimentul
Un studiu din 2014 a arătat că 15% dintre subiecți au avut o reducere a ridurilor faciale după ce au luat colagen pur în pastile

Oamenii iau pastile colagen pentru piele cu gândul că vor reuși să scape de problemele dermatologice de care suferă. De asemenea, multe femei care folosesc creme de colagen sunt tentate să ia această substanță sub formă de pastile.

Este bine să știți că această substanță este fibra de construcție care formează toate țesuturile conjunctive. Este țesutul organelor interne, al tendoanelor, al sistemului musculo-scheletic, al vaselor, dar și al părului, unghiilor și pielii. Pielea noastră este formată din 75% colagen, dar pe măsură ce îmbătrânim începem să îl pierdem. Acest lucru este normal. Nutricosmeticele, vitaminele pentru piele, încearcă să înșele timpul și să forțeze organismul să absoarbă colagenul din capsule. Un studiu din 2014 a arătat că 15% dintre subiecți au avut o reducere a ridurilor faciale după ce au luat colagen pur în pastile. Dar, în același timp, oamenii de știință recunosc că și fibroblastele mai sensibile sau faptul că oamenii și-au îmbunătățit stilul de viață și dieta ar putea fi cauza. Prin urmare, nu este clar dacă suplimentul va funcționa pentru toată lumea.

Pastile colagen pentru piele. Cât de eficient este remediul pentru a reduce ridurile

Colagenul suplimentar nu va reduce ridurile care sunt deja acolo, spun specialiștii. De asemenea, aceștia susțin că suplimentul este perfect pentru prevenirea îmbătrânirii. Principalul argument al susținătorilor pastilelor de colagen este că aceasta conține un aminoacid important, lizina.

Este bine să știți că organismul nu poate lua colagenul din pastilă și să-l transforme în colagen propriu. Mai întâi îl va recicla oricum, iar apoi va construi unul nou. Adică, va face o muncă dublă. De altfel, colagenul hidrolizat este cel mai bine absorbit de organism sub formă de supliment, nu în capsule de gelatină.

Un mic studiu la care au participat doar bărbați a arătat că, după douăsprezece săptămâni de exerciții fizice, cei care luaseră colagen au construit mai mulți mușchi. Oamenii de știință au sugerat că colagenul influențează creșterea proteinelor responsabile de creșterea masei musculare.

Pentru ce este bun suplimentul? Cum trebuie acesta administrat

Potrivit unui alt studiu, 30 de participanți care au luat colagen au avut o rigiditate arterială și niveluri de colesterol „rău” reduse. Acest lucru înseamnă că substanța poate minimiza riscul de boli de inimă. Dar, din nou, acest lucru nu a fost pe deplin dovedit. Se crede, de asemenea, că administrarea de pastile de colagen poate preveni și reduce acneea, dar nici acest lucru nu a fost confirmat 100%.

Colagenul poate fi luat începând cu vârsta de 30 de ani pentru a preveni îmbătrânirea. Dacă aveți sub treizeci de ani, este bine să luați suplimentul doar pentru efort fizic crescut, după leziuni, entorse musculare și articulare. Vergeturile și venele varicoase sunt de asemenea, indicații pentru administrarea de colagen. Dar, în orice caz, pastilele ar trebui să fie prescrise de un medic generalist.

Înainte de a lua aceste pastile asigurați-vă că nu sunteți anemică. Ar trebui să vă faceți un test pentru feritină, o proteină care crește odată cu inflamația. Rezultatul ar trebui să fie de 75-77. De asemenea, verificați-vă nivelul de vitamina D, acesta ar trebui să fie între 60-80 ngml. Dacă organismul dumneavoastră este în stare bună, beneficiile colagenului vor fi mult mai mari. Dacă sunteți anemic, colagenul va fi folosit pentru a înlocui proteinele.

Suplimentul în formă de pastile colagen pentru piele trebuie administrat strict pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă. Acesta trebuie luat în doză de 10-15 grame, împreună cu vitamina C. Puteți, de altfel, să faceți smoothie-uri. Colagenul lichid nu are cel mai plăcut gust. Amestecați mentă, spanac, țelină și puțină lămâie și adăugați colagen. Astfel, veți obține o băutură nu doar gustoasă dar și sănătoasă.

Adauga un comentariu