Local

Patronii de firme cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, lăsaţi în libertate! Judecătorii ieşeni le-au interzis, totuşi, să mai vândă produse în „magazinele de vise”! Procurorii DIICOT au contestat decizia! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 09 nov. 2020
Tânărul care a deschis magazinul în Iași a mai fost anchetat de DIICOT în trecut
Octav Filip și mascații în fața magazinului în care s-ar fi comercializat substanțe cu efect psihoactiv

Cei doi patroni cercetaţi pentru trafic de droguri de risc au fost puşi sub control judiciar de magistraţii ieşeni. Octav Filip şi Sebastian David au fost ridicaţi de procurorii DIICOT după efectuarea unor percheziţii în „magazine de vise”. Anchetatorii ieşeni au contestat hotărârea Tribunalului Iaşi

Lovitură de teatru în cazul celor doi patroni cercetaţi pentru trafic de droguri de risc. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins, luni, 9 noiembrie 2020, propunerea de prelungire a arestului, formulată de procurorii DIICOT în cazul lui Octav Filip şi Sebastian David.

„Instanţa respinge propunerea formulată de DIICOT Iaşi, privind prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Octav Filip şi Sebastian David. Admite cererea formulată de inculpatul Octav Filip, privind înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Înlocuieşte şi în cazul lui Sebastian David măsura preventivă cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile”, au precizat magistraţii ieşeni. La scurt timp, procurorii DIICOT Iaşi au contestat decizia.

Urmează, astfel, ca judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi să hotărască ce se va întâmpla în continuare cu cei doi patroni.

Avocaţii lui Octav Filip şi Sebastian David au primit cu entuziasm soluţia emisă de judecătorii ieşeni

Avocaţii celor doi patroni au primit bucuroşi decizia judecătorilor ieşeni.

„Ne raliem soluţiei adoptate de Tribunalul Iaşi, care, astăzi, a hotărât înlocuirea arestului cu cea a controlului judiciar. Adoptarea succesivă a unor măsuri procesuale blânde, precum cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, la nici 30 de zile distanţă, a măsurii controlului judiciar dovedeşte, încă o dată, faptul că temeiurile avute în vedere de DIICOT odată cu formularea propunerii de luare a măsurii arestului preventiv faţă de Sebastian David nu pot fi primite”, a precizat luni, 9 noiembrie 2020, avocata Ioana Grigoraș, care îl reprezintă pe Sebastian David.

Percheziţii efectuate de mascaţi la „magazinele de vise”

În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au făcut percheziții la magazinul de pe strada Sfântul Lazăr. La acea dată, Octav Filip și Sebastian David au fost reținuți pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii din cadrul DIICOT Iași au propus arestarea preventivă a celor doi. Numai că Tribunalul Iași a respins propunerea și a luat măsura arestului la domiciliu în cazul lui Octav Filip și al lui Sebastian David. Ulterior, decizia a fost contestată.

Controverse privind produsele vândute

În urmă cu câteva zile, Octav Filip a declarat că firma lui a fost înființată în mod legal și vindea produse preluate de la furnizori legali din țară.

„Am înființat în mod legal firma, având toate avizele și autorizațiile necesare. Acest fapt a fost constatat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Iași, conform celor consemnate în Registrul Unic de Control de pe 16 octombrie 2020.

În considerarea obiectului de activitate, am achiziționat pe bază de factură produse cosmetice, alimentare și non-alimentare de la diverși furnizori, de asemenea, legal înființați și cu un istoric al activității certificat, produse având în componență atât THC, în procentaj de 0,2 la sută, cât și CBD. De altfel, în legislația europeană se prevede în mod clar faptul că, pentru a fi considerată o planta tehnică, canabisul trebuie să aibă un conținut de THC mai mic de 0,2 la sută”, a menţionat Octav Filip.

Comentarii
 • Încă odată se vede ca în România conduce comunismul.. Peste tot în Europa e legala marijuana medicinala cu 0.2% Thc.. Și în România procurori cer arestări.. Ieșiți din Europa draga Românie.. Rusine

 • Domnilor de la DIICOT le dorim mult covid între fese unde îl și vor primi. Vremea securiștilor expirați se termină mâine iar mulți dintre voi domnilor procurori veți ajunge la bulău! Știți voi de ce… Vă țuc!

 • Voi ăștia primii 2 care sti comentat, sunteți niște ratati! Niste drogati care își doresc legalizarea drogurilor. Mamele voastre mai bine se kkau decat făceau 2 prosti ca voi. Puneți mana și munciti, nu la combinații, vânzare de droguri și șomaj!

 • Aici devin complici Judecatorii si raspunzatori pentru viata tinerilor care consuma aceste substante, oare acesti Judecatori au copii? Oare acesti Judecatori judeca dupa Lege sau dupa soaga?

 • poate ar trebui sa facem un oras al drogurilor cum e Las Vegas al jocurilor de noroc si toti distrusii astia care sustin legalizarea sa se mute acolo. e dreptul lor sa moara mai devreme dar nu trebuie sa mai atraga si copiii care inca nu stiu pe ce lume traisesc sa aiba ei bani de cumparat legale

 • Doamne feresteeeee ce cretini!!!!Elveția Belgia Germania Spania Italia toti au magazine cu canabis medicinal si ăștia tot de droguri vorbesc !!!!Huooooooo comuniștilor în korea cu voi!!!!!

 • Pe langa subiect …
  Eu nu inteleg rostul si roadele muncii procurorilor de caz, atata timp cat judecatorii le dau mereu cate una sub centura. Atata judecata, atata caz, atatea dosare, atatea probe din partea procurorilor si deodata isi iau un bobarnac din partea judecatorului …
  Bani cheltuiti de aiurea cu salariile sau pe salariile procurorilor.

 • Astaia care huliti asa zisii comunisti, ba Kkatzilor, uitati-va in oglinda si o sa vedeti niste retardati, niste drogati, niste idioti! P)isama-s pe voi de proosti!

 • Vrem legalizarea prostitutiei, ne am saturat sa dam spaga la gabori si la pesti!
  Trebuie legalizata, aduce bani la buget si nu se mai transmit boli ca trebuie sa acte medicale sa o practici!
  Turismul sexual ar aduce bani la buget
  De ce Olanda poate, de ce Bruxelles poate???
  Asa traficul de femei se va reduce…… Legalizarea prostitutiei cer toate fetele de la UMF!

 • Vrem legalizarea prostitutiei, ne am saturat sa dam spaga la gabori si la pesti!
  Trebuie legalizata, aduce bani la buget si nu se mai transmit boli ca trebuie sa acte medicale sa o practici!
  Turismul sexual ar aduce bani la buget
  De ce Olanda poate, de ce Bruxelles poate???
  Asa traficul de femei se va reduce…… Legalizarea prostitutiei cer toate fetele de la UMF!

Adauga un comentariu