Prima pagină » Titlurile zilei » Patronii de la Take and Eat se extind în zona industrială, pe jumătate de hectar! Afacerea cu livrări la domiciliu a explodat la 3 milioane de euro – FOTO

Patronii de la Take and Eat se extind în zona industrială, pe jumătate de hectar! Afacerea cu livrări la domiciliu a explodat la 3 milioane de euro – FOTO

05 mai 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Daniel Crengăniș și Bogdan Ichim, patronii firmei de livrări Take and Eat, extind afacerea de pe bulevardul Chimiei din municipiul Iași. A fost depus, la Primăria Iași, un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unei hale cu etaj. Reprezentanții societății iau în calcul înființarea unui nou spațiu de producție

În pandemie, conform ultimelor date financiare, societatea Takeandeat SRL, cu obiect de activitate „restaurante”, a avut vânzări de 3 milioane de euro (anul 2021), cel mai mare nivel de încasări de la înființare. Acum, patronii societății vor să extindă afacerea în zona industrială, unde dețin o suprafață de teren de 5.325 de metri pătrați.

Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construită o hală cu regimul de înălțime P+1. Au fost propuși următorii indicatori urbanistici: procent de ocupare a terenului (POT) – 50 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0.5. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 2.662 de metri pătrați. Proiectul va fi analizat la Primăria Iași, în cadrul unei sesiuni de consultare publică, programată pe data de 15.05.2023.

În aprilie 2020, firma Take and Eat a fost reclamată de un ieșean aflat în carantină, într-un hotel din zona industrială. Bărbatul a arătat că a primit pachete de mâncare cu viermi. Societatea era plătită de Primăria Iași să furnizeze preparate persoanelor aflate în carantină.

Patronii de la Take and Eat extind afacerea cu 101 angajați

Contactat telefonic, unul dintre asociații din firmă a precizat că ar urma să extindă spațiul de producție. Conform datelor din 2021, societatea avea un număr de 101 angajați.

„Acolo vrem să facem spații de depozitare, luăm în calcul să amenajăm și un spațiu de producție. Deocamdată suntem la stadiul de autorizare”, a declarat Daniel Crengăniș, unul dintre asociații firmei de livrări la domiciliu.

Beneficiarii trebuie să respecte și o serie de condiții impuse prin proiect.

„Autorizarea executării construcțiilor și amenajărilor de orice fel este permisă numai dacă există posibilitatea de acces la drumurile publice direct sau prin servitute, conform destinației construcției și cu permiterea accederii mijloacelor de stingere a incendiilor, se asigură accese pietonale corespunzătoare importanței și destinației construcției. Rețeaua de drumuri, precum și retragerea construcțiilor față de drumurile publice, se va face conform actelor normative”, se arată în documentația PUZ.

Patronii de la Take and Eat au avut și restaurantul din sediul DGRFP Iași

Cei doi asociați dețin și societatea Dabo Food SRL. În 2017, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a organizat o licitație pentru închirierea unui spațiu din sediul de pe bulevardul A. Panu, cu destinația de cantină. La procedură s-au prezentat și cei doi asociați. Pentru un spațiu în suprafață de 79,36 metri pătrați, conform caietului de sarcini, prețul de pornire a fost de 18 lei pe metru pătrat. În urma licitației, câștigătoare a fost declarată firma Dabo Food SRL din Iași. Reprezentanții societății ieșene au licitat 30,6 lei pe metru pătrat.

Patronii de la Take and Eat extind afacerea, dar rămâne de văzut dacă vecinii vor depune obiecții în cadrul sesiunii de consultare publică.

Comentarii
  • Gheorghe Nichita, penitenciar Vaslui.

    Baieti, pregatiti 10% capacul pentru primarul Chirica, altfel nu primiti PUZ-ul.

  • Rodica Bostan profesoara de romana, la liceul LPS

    Analfabetii astia 2, mereu erau terorizati si batuti la LPS. 2 labagii si mancarea lor mi-a dat diaree

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *