Titlurile zilei

Patronii pensiunii „Ambiance City” din Iași forțează o ilegalitate pe Aleea Sadoveanu! Soții Șfaițer au construit un bloc cu două etaje și vor încă un nivel de la Primărie – FOTO

Publicat: 14 mai 2022
Lorena și Tiberiu Șfaițer și blocul de pe Aleea Sadoveanu
Soții Lorena și Tiberiu Șfaițer vor o supraetajare la blocul de pe Aleea Sadoveanu

Soții Lorena și Tiberiu Șfaițer au construit un bloc de locuințe colective cu două etaje, dar îl vor și pe al treilea. Legea permite supraetajarea doar o singură dată. Investitorii forțează proiectul, sperând că funcționarii din Primăria Iași vor aproba extinderea

Dezvoltatorii imobiliari forțează tot mai des proiectele imobiliare. Deși au primit aprobare pentru un anumit regim de înălțime, lăcomia îi împinge să încalce legea. Este și cazul soților Lorena și Tiberiu Sfaițer, care au construit un bloc de locuințe colective pe Aleea Sadoveanu, chiar lângă blocurile Inamstro. Cei doi sunt cunoscuți ca proprietarii pensiunii „Ambiance City” de pe strada Logofăt Tăutu, la intersecție cu strada Lascăr Catargi.

Camerele sunt închiriate în regim hotelier. Revenind la proiectul imobiliar, conform Hotărârii de Consiliu Local numărul 280/2006, investitorii trebuie să respecte următorii indicatori urbanistici: regimul de înălțime P+2, nu mai mult de nouă metri, coeficient de utilizare a terenului de 1,05 și procent de ocupare a terenului de 35 la sută. Amplasamentul are o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. Investitorii au obținut autorizația de construire de la Primăria Iași pe data de 28.09.2020. Lucrările ar urma să fie finalizate în luna iulie 2022. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Patronii pensiunii „Ambian ce City” din Iași forțează o ilegalitate pe Aleea Sadoveanu cu un etaj în plus

După ce au construit cele două etaje ale clădirii, investitorii au lăsat șantierul deschis și pentru al treilea etaj. „Mustățile” de fier beton trădează intenția beneficiarilor.

„CUT-ul poate fi mărit cu 20 la sută, la faza de PUZ. De la 0,9 a fost mărit la 1,05. Altfel, nu poate fi reralizată supraetajarea, conform legii”, arată specialiștii. Legea 50/1991 actualizată arată că supraetajarea poate fi realizată o singură dată. „Lucrări de supraetajare a clădirilor existente cu încă un nivel, o singură dată, cu condiția situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecție a monumentelor stabilite prin documentații de urbanism aprobate, după caz, și care nu au beneficiat de derogări pentru C.U.T. și/sau regim de înălțime prin reglementările urbanistice stabilite în documentația de urbanism aprobată în baza căreia a fost emisă autorizația inițială”, se arată în legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

În Copou a pornit un scandal după ce investitorul Claudiu Bâlu a anunțat că va construi două blocuri într-o zonă de case de pe strada Aurora.

Tiberiu Șfaițer: „Sunt blocuri cu 12 etaje, vecina are trei etaje”

Contactat telefonic, Tiberiu Șfaițer a precizat că nu renunță și că vrea și al treilea etaj al clădiri, dar așteaptă răspunsul Primăriei Iași.

„Acum, aștept un răspuns de la Primărie pentru supraetajare. Am depus în luna februarie, acum aștept. Planul Urbanistic Zonal este vechi, se poate da mai mult. Lângă mine, vecina a primit aprobare pentru trei etaje, mai încolo este bloc cu 12 etaje. Nu văd de ce nu s-ar aproba. La parter vor fi amenajate cinci apartamente, la etajele 1 și 2 câte șase apartamente. Acum aștept și al treilea etaj”, a declarat investitorul.

Rămâne de văzut dacă funcționarii din Primăria Iași vor aproba supraetajarea. De precizat că soții Șfaițer administrează pensiunea „Ambiance City” prin societatea Symbol Trade SRL. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1.358.369 de lei, profit de 154.850 de lei, datorii de 1,1 milioane de lei și un număr de zece angajați. Patronii pensiunii „Ambiance City” din Iași forțează o ilegalitate pe Aleea Sadoveanu pentru a obține profituri mult mai mari.
Comentarii
 • Swaitzer vindea chiloti si sutiene de femei.. Un calic care se crede mare don huan. Gaseste tot felu de taranci pe care le impacheteaza cu chiloti si sjtiene.. Asa le pacaleste

 • Se vede clar in foto ca asta a fost intentia de la bun inceput.
  Este lasat fier beton pentru construirea a inca unui etaj sau poate mai multe etaje.
  Asa mergea pana acum si asa faceau toti dezvoltatorii.
  Dar de cand cu DNA pe capul Primariei si a Politiei Locale, smecheria nu mai merge si de aici stresul.
  In fine, o sa vedem ce se intampla in viitor, pe santierele orasului , dar si in comunele limitrofe Iasiului, precum V Lupului, V Adanca, Aroneanu, Holboca, etc.

 • O clienta fidela la pensiunea mea era domna Neacsu Adina, de la Trezoreria finantelor publice. Ce partide de sex facea doamna cu un tinerel din finante

 • Ce vedeți rău că mai ridica un etaj ?? De ce nu scriti de Dascălu că dărâmă case de peste 100 de ani de pe Sfântul Andrei …

Adauga un comentariu