Titlurile zilei

Patronii restaurantelor din Iași se luptă pe banii bolnavilor de cancer! Gură de oxigen de 1,5 milioane de euro pentru afaceriști. În pandemie, încasările depășeau peste 10.000 lei/zi

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronii restaurantelor din Iași se luptă pe banii bolnavilor de cancer Gură de oxigen de 15 milioane de euro pentru afaceriști. În pandemie încasările depășeau peste 10.000 leizi
Pacienții și medicii de la IRO vor primi mâncare de la firmele de catering. Trei firme s-au prezentat la licitație, fiind conduse de afaceriști locali. La procedură s-a prezentat și Ioana Coman, patroana de la "Curtea Berarilor"

Mai mulți afaceriști din zona HoReCa vor contractul de 1,5 milioane de euro pus la dispoziție de Institutul Regional de Oncologie Iași. Pentru patroana de la „Curtea Berarilor”, contractul cu Institutul este vital. Și patronii de la „The Box” sunt interesați de contract

O licitație anunțată de Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași poate reprezenta o gură de oxigen pentru afacerile locale din domeniul HoReCa. Recent, IRO a lansat o procedură pentru achiziția serviciilor de catering. Suma pusă în joc este importantă, de 7.001.856, fără TVA, aproximativ 1,5 milioane de euro. Patronii afacerilor din domeniul catering deja s-au înscris la procedură. Recent, la sesiunea de depunere a ofertelor s-au prezentat trei societăți: Euromedical Provider SRL, Diplo Care SRL și The Box SRL. Deja, ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Noi am organizat această licitație pentru că a expirat acordul-cadru. Firma câștigătoare va primi o listă cu regimul alimentar și numărul de pacienți. Va furniza preparatele la punctul de livrare stabilit. Vom vizita și punctele de lucru ale firmelor participante la licitație”, a declarat Mirela Grosu, manager IRO Iași.

Patroana de la „Curtea Berarilor” speră să câștige contractul, ca să evite concedierea angajaților

Euromedical Provider SRL, una dintre firmele participante la licitație, este condusă de Ioana Coman, patroana localului „Curtea Berarilor” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. De precizat că firmele de catering nu pot pregăti preparatele în bucătăriile care deservesc clienții din restaurant. Afacerista a precizat că spațiul destinat serviciilor de catering a fost amenajat într-o incintă separată.

„Avem un spațiu pentru serviciile de catering chiar lângă «Curtea Berarilor». Personalul este diferit, suntem autorizați special pentru catering. Sunt cu totul alți angajați. Ar fi bine, altfel rămân angajații pe drumuri”, a spus Ioana Coman, patroana societății.

În anul 2020, firma a declarat o situație financiară bună, în ciuda pandemiei de COVID-19. Cifra de afaceri a fost de aproape 4 milioane de lei, profit de 1,2 milioane lei, cu doar trei angajați. În medie, încasările zilnice au fost de peste 10.000 de lei.

Patronii afacerii „The Box” vor să ofere servicii de catering la IRO

În ceea ce privește al doilea participant la licitație, societatea Diplo Care SRL, aceasta a deschis un punct de lucru destinat serviciilor de catering în zona Bucium. Societatea este controlată de Ioana Cristina Moruzi. Inițial, firma a avut ca obiect „activități ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure”. Ulterior, societatea s-a axat pe serviciile de catering.

„Este o firmă de catering situată în Bucium. Inițial, firma avea alt obiect de activitate, dar a rămas pe catering. Suntem acreditați, plus că suntem acreditați și de o societate independentă”, a spus reprezentantul societății.

A treia societate interesată de licitația de la IRO Iași, The Box SRL, este controlată de Ioana Cătălin Harabagiu și Dragoș Constantin Cioncu. Activitatea de bază este inspirată de conceptul de street-food. Dragoș Cioncu este fratele lui Bogdan Cioncu, ambii din Vaslui. Bogdan Cioncu controlează și firma de construcții Elit Construct SRL, care are relații contractuale cu Primăria Iași. Dragoș Cioncu deține și firma Optimal Travel SRL, care a administrat în trecut hotelurile „Traian” și „Astoria”.

Preparatele vor fi furnizate pacienților bolnavi de cancer și medicilor de la IRO Iași

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 3 ani. Astfel, pentru această perioadă este solicitat un număr maxim de 334.800 de porții pentru pacienții blonavi de cancer și 10.800 de porții pentru medici. Patronii de restaurante trebuie să pună la dispoziție preparate pentru 24 de regimuri alimentare. Printre meniurile solicitate se numără: omletă, mămăligă, cartofi natur, salată orientală, orez cu lapte, sarmale cu carne de pui, borș de sfeclă, ciorbă cu cartofi, ciorbă din legume, ciorbă de pui, supă din roșii și orez, supă din legume etc.

Pe meniurile dedicate medicilor de gardă se află ciorbă rădăuțeană, ciorbă de perișoare, ciorbă de văcuță, pulpă de pui la cuptor, chifteluțe de pui, șnițel din piept de pui, omletă cu brânză, legume la grătar, cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată de varză, salată de sfeclă roșie, salată verde cu roșii și castraveți, gogoșari în oțet, murături, pâine Graham, pâine albă. Nu în ultimul rând, vor fi preparate meniuri și în funcție de religia pacienților. În ultima perioadă, IRO a lansat altă licitație, pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul estimat la o valoare de 328.114.771 de lei, fără TVA, aproape 68 de milioane de euro, se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni.

Adauga un comentariu