Titlurile zilei

Patronul de la „Il Primo” a vândut apartamentele din hotel! Noi spații de cazare vor fi construite în spatele Mitropoliei. Investiția este de milioane de euro – FOTO

Publicat: 24 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronul de la Il Primo a vândut apartamentele din hotel Noi spații de cazare vor fi construite în spatele Mitropoliei. Investiția este de milioane de euro - FOTO
Patronul de la "Il Primo" a vândut apartamentele din hotel. Vrea să construiască alte spații de cazare în centrul Iașului

Un hotel urmează să fie construit în centrul Iașului, lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă. Investitor este patronul hotelului „Il Primo” de pe strada Fericii din Iași. O parte din finanțare este asigurată prin banii obținuți din vânzarea spațiilor de cazare de la „Il Primo”

Un proiect imobiliar din centrul Iașului a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre o inițiativă ce aparține lui Ionuț Cătălin Mihai, unul dintre patronii hotelului „Il Primo”, situat pe strada Fericirii, municipiul Iași. Afaceristul a cumpărat de la societatea M Chim SRL un teren de 1.153 de metri pătrați, amplasat pe strada Crișan, nr.10, actuala G. M. Cantacuzino, chiar în imediata apropiere a Facultății de Teologie Ortodoxă. Investitorul trebuie să respecte următorii indicatorii urbanistici: S+D+P+3E, procent de ocupare a terenului (POT) – 60 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0.96, spații verzi minimum 15 la sută.

Parcarea ar urma să fie amenajată în subsolul clădirii. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 1.106 metri pătrați. După ce în primăvara anului 2020 a primit avizul din partea Consiliului Local, proiectul a fost depus la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI). Asta se întâmpla în luna decembrie. După aproape 7 luni de așteptări, proiectul a primit aviz favorabil și a intrat în etapa de autorizare, document ce va fi eliberat de Primăria Iași. Și patronul Basarabia Grup a vrut să construiască în zona Păcurari, dar arhitecții au respins solicitarea.

Patronul hotelului a început să vândă apartamentele ca să finanțeze proiectul

Într-o discuție cu reporterii „BZI”, investitorul a precizat că pe terenul de lângă Facultatea de Teologie va fi construit un imobil cu spații de cazare (apartamente în regim hotelier), cu ajutorul fondurilor europene. Pentru a finanța proiectul, afaceristul a decis să vândă apartamentele de la „Il Primo”.

„Noi mai avem un proiect similar pe strada Melodiei, ambele pe fonduri europene. Așteptăm să se aprobe finanțarea. La „Il Primo” am vândut 7 apartamente, ca să avem bani pentru proiect. S-a vândut cu 1.600 euro pe metru pătrat”, a declarat Ionuț Mihai.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de pe fosta stradă Crișan a fost inițiat prin intermediul societății CNC Industry SRL, unde mai apare ca asociat și Vasile Daniel Mihai. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 682.474 lei, profit de 75.725 lei, datorii de 6,4 milioane lei, cu un număr de 5 angajați.

Lângă terenul deținut de patronul de la „Il Primo” va fi construit un bloc de locuințe colective

Nu departe de terenul lui Ionuț Mihai se află un teren de 552 de metri pătrați, pe strada Iordachi Lozonschi, nr.10A, deținut de Gheorghe Achelăriței, în vârstă de 71 de ani. Conform PUZ lansat în consultare publică, beneficiarul dorește să construiască un bloc de locuințe colective în zona protejată a orașului. Conform documentației, este propus un regim de înălțime de D+P+3E, cu un procent de ocupare a terenului de 41 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 1.85. Rezultă o suprafață desfășurată a viitoarei clădiri de 1.021 metri pătrați.

Deocamdată, proiectul se află într-un stadiu incipient de avizare. Investitorul trebuie să asigure și un număr de locuri de parcare pentru viitoarele apartamente. În demisolul clădirii vor fi amenajate cinci locuri de parcare, două locuri de parcare pe teren proprietate și alte cinci locuri de parcare pe un teren învecinat. În trecut, terenul era propus pentru edificarea unei parcări private. În același areal, s-au realizat descoperiri arheologice importante.

Adauga un comentariu