Economic Local

Patronul Iasicon SA vrea să se combine cu Ministerul Apărării! Contractul de 2 milioane de euro este pentru construirea unui pavilion în Copou

Publicat: 01 mai 2020

Recent, Ministerul Apărării Naționale organizează o licitație pentru construirea unui pavilion în Cazarma 398, din Copou. Prevederea bugetară este de 10,8 milioane de lei, aproape 2 milioane de euro. La procedură s-a înscris și Iasicon SA, societate controlată de către afaceristul Titel Sinescu. Firma de construcții a venit în asociere cu societatea Heavy Duty Construct SRL, din Iași, controlată de Constantin Manuel Enea. La procedură s-a înscris și asocierea de firme Elitconstruct SRL (Vaslui) – Inkshape SRL (Iași). Ofertele celor două asocieri au intrat în evaluare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

În clădire funcționează Parchetul Militar

Conform proiectului, clădirea pavilionului G este propusă pentru demolare, urmând să fie reconstruită din temelii. Aici funcționează Parchetul Militar. Clădirea a fost construită în 1950, având o suprafață construită de 469 de metri pătrați. În baza unei expertize tehnice, clădirea se află într-o avansată stare de degradare.

„Conform expertizei tehnice, clădirea a fost încadrată în clasa de risc seismic – construcții cu risc ridicat de prăbușire, propunându-se o variantă unică – dezafectarea clădirii Pavilionului G, și reconstrucția unui nou pavilion, cu aceeași funcționalitate, în concordanță cu normativele în vigoare, ținând cont de instabilitatea terenului de fundare. În plus, această clădire în care își desfășoară în prezent activitatea parchetul militar nu asigură condițiile necesare pentru desfășurarea activităților specifice, fiind necesar un alt sediu care să îndeplinească condițiile necesare activității juridice. Construcția nu are elemente valoroase de arhitectură sau de specificitate structurală. De asemenea, aceasta nu are valoare memorială sau istorică”, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii
Adauga un comentariu