Titlurile zilei

Patronul restaurantului „La Prânz” râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica! Localul nu are autorizație de funcționare și a fost extins ilegal – FOTO

Publicat: 07 iul. 2023
_____ Vizualizări 29 Comentarii
Patronul restaurantului La Prânz râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica Localul nu are autorizație de funcționare și a fost extins ilegal - FOTO
Dugheana lui Acostoaie funcționează ilegal la 2 metri de Primăria Iași

Adrian Acostoaie, consilier județean exclus din PMP, râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica. Dugheana „La Prânz” funcționează fără nicio autorizație

Afacerea consilierului județean Adrian Acostoaie funcționează fără ca acesta să fie deranjat de autoritatea locală. Patronul restaurantului râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica. Culmea tupeului este faptul că, deși nu deține nicio autorizație de construcție și de funcționare, la doi pași de Primăria Iași, acesta a extins terasa, deși nu are voie, fiind în perimetrul unui monument istoric. Cu toate acestea, edilul Iașului, Mihai Chirica, doarme în continuare în biroul său răcoros de la Palatul Roznovanu.

Adrian Acostoaie râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica

Culmea tupeului! Adrian Acostoaie râde în nas polițiștilor și primarului Mihai Chirica. Acesta acceptă să plătească amenzi din cauza faptului că sunt prea mici, iar afacerea poate continua în voie, fără autorizații. Dugheana de pe strada Sfântul Sava, numărul 2, din coasta Primăriei Iași, funcționează fără a fi deranjată de organele abilitate. Practic, o mare ilegalitate este acceptată și încurajată de Primăria Iași, în frunte cu Mihai Chirica.

Aceasta este încă o dovadă de indolență la adresa cetățenilor. Este inadmisibil faptul că în „curtea” Primăriei Municipiului Iași poate funcționa un local fără autorizație de construcție și de funcționare, cu acordul tacit al instituției în care, în loc să ia măsuri pentru a stopa acest abuz, angajații statului dorm pe scaune. Cetățenii așteaptă, timp de ani de zile, documente emise de primărie, iar Acostoaie, consilier județean exclus din PMP,  probabil pentru interesele politice de la mijloc, nu este deranjat, ba mai mult, este încurajat, ținând cont de faptul că funcționarii publici mănâncă în local și Chirica trece în fiecare zi pe lângă clădire, dar nu ia nicio măsură pentru a stopa ilegalitatea.

Municipalitatea ieșeană cunoaște neregulile afacerii familiei Acostoaie, dar stă cu mâinile în sân.

„SC Ingmar EAT SRL nu figurează cu autorizații de construire emise pentru imobilul din strada Sf. Sava, numărul 2, și nici autorizație de funcționare pentru punctul de lucru respectiv, restaurantul «La prânz». Extinderea spațiului comercial a fost executată fără autorizație de construire, imobilul fiind situat în perimetrul Centrului Istoric Curtea Domnească – IS-I-S-A-03504, înscrisă în lista monumentelor istorice, aprobată”, sunt informațiile oferite de Primăria Iași.

Cu toate acestea, instituția este plină de incompetenți, în frunte cu primarul care este de acord cu hoția lui Adrian Acostoaie. Ar trebui ca DNA să se autosesizeze, situația este una foarte gravă, iar Mihai Chirica, primarul Iașului, ar mai primi un dosar penal, dacă instituțiile abilitate își vor face datoria. Acesta ar trebui să își dea demisia pentru că în afară de a se afișa la conferințe și a posta pe rețelele de socializare „marile” realizări sprijină biroul și se uită pe pereți. El este omul care împiedică Iașul spre dezvoltare.

Este important de amintit faptul că, anul trecut, mai mulți clienți au reclamat calitatea proastă a mâncării, dar și mizeria din interior.

Adrian Acostoaie încasează sute de mii de lei din dividende

Constrâns de lege, Adrian Acostoaie a fost nevoit să își publice declarația de avere. „Săracul” consilier județean exclus din PMP, potrivit documentului, ar trăi de pe o zi pe alta, doar din venitul de la Consiliul Județean, de 1.916 de lei pe lună, din alocațiile copiilor și din banii soției. Însă, potrivit declarației de avere, soția sa, Cătălina Acostoaie, a încasat dividende de 431.100 de lei de la Ingmar Eat SRL, firma prin care dugheana de lângă primărie, „La Prânz”, își desfășoară activitatea.

Însă, deși a încasat sute de mii de lei, revoltător este faptul că vechile firme AD Media au datorii la stat de peste 2,37 de milioane de lei. Familia Acostoaie administrează Ad Media Group SRL Iaşi, Ad Media Grill SRL, Ad Media Food SRL, Ad Media Events SRL și Ad Media Bbq SRL. La data de 31 martie 2023, cele 5 aveau înregistrate obligații restante la bugetul de stat, în valoare de 2.370.805 lei.

Mai mult decât atât, anul trecut, Ingmar Eat SRL a acumulat datorii de peste 27.580 de lei (5.500 de euro) la bugetul municipiului Iași. Banii reprezentau obligațiile fiscale pe care societatea respectivă le avea la primărie, care însă nu au fost onorate. Acostoaie a ajuns printre debitorii cu obligații fiscale restante mai mari de 10.000 de lei la 31.03.2022 și neachitate integral la 02.05.2022.

Însă, cu bunăvoința edilului Mihai Chirica și a funcționarilor din primărie, care acceptă ilegalitățile făcute de Acostoaie, afacerea funcționează în continuare. Se pare că, în Primăria Municipiului Iași, interesele politice sunt mai presus de lege și de corectitudinea pe care ar trebui să o afișeze instituțiile statului. Cetățenii care așteaptă un document de la primărie ani de zile trebuie să știe faptul că primarul este ocupat cu somnul și cu încurajarea unui țepar! Acesta este motivul pentru care nimic nu se mișcă în municipiu, polițiștii sunt ocupați să dea amenzi bătrânilor care vând verdețuri în piață în loc să ia atitudine și să scape Iașul de combinatori.

Este important de menționat faptul că Adrian Acostoaie se folosește de funcțiile pe care le deține pentru a încălca legea și a-și lăsa automobilele pe unde dorește, chiar și în apropierea sau pe trecerea de pietoni. Mai mult, clienții restaurantului își parchează zilnic mașinile în fața restaurantului, sufocând zona deja aglomerată din cauza traficului infernal, fără ca Poliția Locală să aplice sancțiuni. Cu toate acestea, la o aruncătură de băț există o parcare cu plată, amenajată de Primăria Iași, însă aceasta este ignorată de patronul restaurantului „La Prânz”.

Precizăm faptul că reporterii BZI au cerut un punct de vedere din partea lui Adrian Acostoaie cu privire la motivele pentru care localul funcționează fără nicio autorizație, însă acesta nu a oferit niciun răspuns.

Țeparul Adrian Acostoaie râde în nas polițiștilor și edilului Mihai Chirica. Acesta este mai presus de lege, iar crâșma de lângă primărie funcționează fără a fi deranjată de nicio autoritate.

Comentarii
Adauga un comentariu