Local

Patronul tipografiei Kolos Group construiește vile într-o zonă de lux din Bucium! Terenul se află departe de ochii curioșilor. Mai mulți afaceriști au vânat proprietățile – FOTO

Publicat: 24 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronul tipografiei Kolos Group construiește vile într-o zonă de lux din Bucium Terenul se află departe de ochii curioșilor. Mai mulți afaceriști au vânat proprietățile - FOTO
Narcis Popa, patronul tipografiei Kolos Group, investește în zona Bucium

Narcis Popa, patronul Kolos Group SRL, vrea să construiască mai multe vile într-o zonă selectă din Bucium. Arhitecții din cadrul comisiei de urbanism au avizat favorabil inițiativa afaceristului. Terenul este situat la intersecția străzilor Ciprian Porumbescu și Alexandru Zirra

Noi investiții sunt anunțate în zona Bucium. De data asta, a venit rândul lui Narcis – Georgian Popa, patronul tipografiei Kolos Group. Afaceristul deține o suprafață de 3.425 de metri pătrați în zona Bucium, suprafața fiind amplasată discret într-o zonă de vile de lux. Mai precis, accesul spre teren se realizează din șoseaua Bucium prin strada Ciprian Porumbescu, la intersecție cu strada Alexandru Zirra. Recent, Narcis Popa a inițiat un proiect pentru construirea mai multor case individuale. Inițiativa a fost analizată în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului Și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Arhitecții au emis un aviz favorabil pentru proiectul afaceristului.

În zonă, regimul de înălțime nu depășește P+2. Dacă va folosi întreaga suprafață, Narcis Popa ar putea să edifice cel mult nouă vile, cu o suprafață de teren de 400 de metri pătrați, plus alei. Conform ultimelor date financiare ale societății Kolos Group SRL, în 2020 a fost înregistrată o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei, profit de 4.392 de lei, datorii de 1,9 milioane de lei, cu un număr de 15 angajați. Apelat telefonic, Narcis Popa nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre valoarea investiției. De precizat este că terenul a fost achiziționat în anul 2001. Nu este prima dată când sunt anunțate investiții în Bucium. Un proiect de locuințe colective a anunțat și societatea Ekosse Group B & I SRL.

Patronul Kolos Group a fost în centrul unui scandal pornit în zona Bucium

În 2020, numele lui Narcis Popa apare într-un scandal pornit în zona Bucium, pe strada Vișan. Totul s-a legat de proiectul soților Sorin și Dorina Crăciunescu. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați urmau să fie construite două imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E. În proximitatea terenului se află și locuința lui Narcis Popa. Mai mulți vecini s-au prezentat la dezbaterea publică organizată de Primăria Iași, ocazie cu care și-au manifestat nemulțumirile.

Contactat atunci de reporterii BZI, Sorin Crăciunescu a povestit că reclamațiile au pornit de la Narcis Popa, interesat să cumpere terenul de 1.500 de metri pătrați. A precizat că Narcis Popa i-ar fi propus un preț de 20 de euro/metru pătrat, în condițiile în care prețul era mult mai mare, de 90 de euro/metru pătrat. Asta la nivelul anului 2020. Culmea, Sorin Crăciunescu a contestat la rândul lui o investiție de pe strada Cuza Vodă, din centrul Iașului. Însă, în final, a renunțat la inițiativă.

Mai jos de terenul lui Narcis Popa se află vila afaceristului Traian Pricop, scoasă la vânzare de executori

La intrarea pe strada Ciprian Porumbescu, dar la adresa șoseaua Bucium, nr.105, se află vila afaceristului Traian Pricop, fostul patron al firmei de pază și protecție FGM. În ultimii ani, a fost urmărit de mai mulți executori din cauza unui credit neachitat, contractat în 2007. Atunci, a împrumutat franci elvețieni, dar, din cauza dobânzilor, creditul a devenit foarte greu de achitat. Recent, executorul Cătălin Chiriac a scos la licitație imobilul din Bucium, la cererea unei firme de recuperări, Rabon Credit Solutions România, care a preluat creanțele de la banca cu care s-a încheiat contractul. Terenul are o suprafață de 1.132 de metri pătrați, iar vila cu regimul de înălțime D+P+M are o suprafață construită de 165 de metri pătrați.

Mai precis, executorul a urmărit-o pe Jenelea Pricop, soția afaceristului, care are calitatea de garant ipotecar. Evaluatorii au stabilit că proprietatea valorează 1.337.000 de lei, aproape 270.000 de euro. La un moment dat, Finanțele ieșene au executat-o și pe Mihaela Pricop, fiica afaceristului, când avea calitatea de administrator al unei firme de pază.

Adauga un comentariu