Lifestyle

Patru ceaiuri din plante care-ți curăță plămâni

Publicat: 18 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru ceaiuri din plante care-ți curăță plămâni

Metodele de curățarea a plămânilor și a întregului sistem respirator cu ajutorul ceaiurilor pot aduce numeroase beneficii persoanelor care fumează, care se expun în mod regulat la poluarea din aer și a celor cu afecțiuni cronice.

Inhalarea în mod constant a poluării din aer, a fumului de țigară și a toxinelor poate deteriora plămânii și chiar poate provoca boli grave. Menținerea sănătății plămânilor și a întregului sistem respirator este esențială pentru menținerea sănătății restului corpului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea la poluarea aerului are că rezultat 4,2 milioane de decese în fiecare an în toată lumea.

Ceaiuri din plante pentru plămâni

Ceaiurile din plante pot ajuta foarte mult plămânii. Fiecare ceai pentru plămâni are un rol diferit în sănătate lor. Acestea ajuta la subțierea mucusului pentru a elimina tusea flegmică; relaxarea tusei iritate, uscate, spastice; liniștind și deschizând plămânii.

Ceai de lumânărică pentru tonifierea plămânilor

ceai lumânărică (Verbascum thapsus)
Ceaiul de lumanarica ajuta la tonifierea plamanilor

Ceaiul de lumânărică (Verbascum thapsus) este un tonic respirator. Ajută la deschiderea plămânilor, ușurează spasmele, etanșeitatea și tusea și calmează iritația și uscăciunea.  Această planta poate fi cultivată sau sădită în grădină. Aceasta planta poate fi folosita pentru ceaiuri dar și pentru prepararea

Ceai de unguraș pentru tuse și mucus

Ceaiul de unguraș ( Marrubium vulgare) ajuta corpului în ameliorarea tușelor și de a elimina mucus din sistemul respirator.  Acesta planta este foarte eficienta pentru infecții ale sinusurilor, alergii, congestie toracică și picurare post-nazală. Aceasta planta are un gust puternic amărui dar ceaiul din unguraș poate fi îndulcit cu putina miere naturala.

Coaja de cireșe negre sălbatice pentru tuse

Tăiați ramuri din cireș uscat cu diametrul de până la un centimetru sau tăiați un copac întreg tânăr pentru medicamente, radeți coaja și tăiați crenguțe mici. Așteptați până după înflorire și uscați bine înainte de a utiliza în remedii.

Ceaiul din coaja de cireșe este excelentă pentru tuse uscată, iritată, spastică, inclusiv iritarea de la fumul de lemne și incendiile sălbatice.

Ceaiul de pătlagină ajută la calmarea plămânilor

Aceasta planta este foarte comuna în Romania și poate fi găsită foarte frecventa pe camp. Ceaiul de patlagină ajuta când aveți plămânii iritați sau uscați, hidratând ușor, ajutând în același timp la uscarea, strângerea și tonificarea mucoasei mucusului.

Alte plante care pot fi folosite în diverse ceaiuri pentru plămâni

Alte plante medicinale care ajută sistemul sunt frunze de urzică, vârfuri înflorite cu tijă de aur, miere de albine, oregano, cimbru, rozmarin, soc, menta, anason, mentă,  salvie, crenguțe și coajă de piersici și rădăcină de iarbă mare.

 

 

Adauga un comentariu