Actualitate

Patru elevi, de la școli diferite, confirmaţi cu COVID-19

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru elevi de la școli diferite confirmaţi cu COVID-19
Elevi cu mască de protecție în clasă

Patru elevi, de la școli diferite din București au fost confirmaţi cu COVID-19. Primăria Sectorului 4 a dispus astăzi, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la trei unităţi de învăţământ, după ce patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia.

„Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, a declarat Primăria Sectorului 4.

Patru elevi, de la școli diferite, confirmaţi cu COVID-19

Unul dintre elevi este în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a şi clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif şi unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

La o altă unitate școlară din Slobozia, la Liceul Pedagogic Matei Basarab, cursurile sunt mutate exclusiv online după ce un profesor a fost diagnosticat cu COVID 19.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Ialomiţa, Steluţa Mitrea, decizia ca Liceul Pedagogic Matei Basarab din municipiul Slobozia să desfăşoare cursuri exclusiv online pentru 2 săptămâni a fost luată după ce un cadru didactic a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus.

Liceu închis din cauza COVID-19

Deoarece respectivul cadru didactic a predat la mai multe clase, autorităţile au luat decizia de a închide liceul, iar pentru 2 săptămâni cursurile să se desfăşoare exclusiv online.

În judeţul Ialomiţa, potrivit celor mai recente raportări, s-au înregistrat de la debutul pandemiei 1161 de cazuri de COVID 19.

Măsuri luate în școlile din Iași în care au fost depistați profesori și elevi cu COVID-19

În prima săptămână de la începerea anului școlar, la Iași au fost depistați șase copii și șase profesori infectați cu COVID-19. Autoritățile au explicat ce măsuri vor fi luate în aceste unități de învățământ și că nu există motive de îngrijorare. În școlile din județul Iași nu există, în acest moment, niciun focar de infecție cu coronavirus.

Primele cazuri de infecție cu COVID-19 în școli au apărut chiar din prima săptămână a începerii anului școlar. Autoritățile spun că nu există motive de îngrijorare, dar că au declanșat anchete epidemiologice individuale. Elevii și profesorii care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 nu vor fi testați și asta pentru că, în fiecare unitate de învățământ, s-au respectat, încă de la începerea anului școlar, măsurile de protecție și distanțare conform noilor reglementări emise de autorități. Surse ale redactorilor BZI spun că cei șase elevi depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 sunt în autoizolare la domiciliu și că nu au simptome. Aceștia sunt supravegheați de către medicul de familie.

Reprezentanții DSP efectuează anchete epidemiologice individuale

Direcția de Sănătate Publică din Iași a anunțat că în școlile din județul Iași nu avem niciun focar de infecție cu COVID-19. Cei șase elevi și șase profesori depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 fac parte din unități de învățământ din comuna Voinești, satul Osoi, din comuna Comarna și de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Iași.

„Direcția de Sănătate Publică Iași anunță că, începând cu data de 14 septembrie, în prima saptamână a anului școlar 2020 – 2021 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus șase elevi și șase profesori de la unități de învățământ de pe raza județului Iași. În momentul de față nu sunt înregistrate focare de infecție COVID-19 în unitățiile școlare. Direcția de Sănătate Publică Iași efectuează, în prezent, anchete epidemiologice individuale, fiind vorba despre cazuri sporadice”, spun reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu