Sanatate

Patru exerciții simple pentru spondiloza cervicală: Te scapă rapid de durere

Publicat: 07 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru exerciții simple pentru spondiloza cervicală Te scapă rapid de durere
Stai mult la birou, te confrunți cu obezitate, ești sedentar și ai mereu o postură incorectă? Ei bine, se prea poate să suferi de spondiloză cervicală.

Doar patru exerciții simple sunt suficiente pentru a te ajuta să scapi de durerile provocate de spondiloza cervicală. Dacă poți, fă și celelalte exerciții bonus prezentate în acest articol. Viața ta va fi cu totul alta!

Stai mult la birou, te confrunți cu obezitate, ești sedentar și ai mereu o postură incorectă? Ei bine, se prea poate să suferi de spondiloză cervicală. Această afecțiune se referă la degenerarea coloanei vertebrale provocând durere, mai ales în zona gâtului. Însă, cu exercițiile potrivite, poți opri evoluția spondilozei cervicale, bucurându-te de o viață lipsită de dureri.

Important de precizat este că, dacă durerile persistă, chiar și după efectuarea următoarelor exerciții, nu ezitați să consulați un medic de specialitate. El este singurul în măsură să vă recomande un tratament adecvat.

femeie care se confrunta cu spondiloza cervicala
Spondiloza cervicală se referă la degenerarea coloanei vertebrale provocând durere, mai ales în zona gâtului.

Patru exerciții simple pentru spondiloza cervicală: Iată cum scapi de durerile supărătoare

De-a lungul timpului, durerile cervicale au fost strâns legate de îmbătrânire. Dar, în ultima vreme, când toată lumea este din ce în ce mai sedentară, lucrurile s-au schimbat. Așa cum o persoană înaintă în vârstă poate suferi de spondiloză cervicală, și un tânăr de 30 de ani, care petrece foarte multe ore la birou, poate experimenta dureri în zona cervicală.

Astfel că, este important să ne preocupăm de sănătatea noastră și să nu lăsăm durerile cervicale să ne răpească cei mai frumoși ani.

Iată care sunt cele mai eficiente patru exerciții, care te scapă de dureri:

1. Împinge fruntea în palme, încordând mușchii gâtului. Repetă această mișcare de câteva ori, menținând 5-7 secunde.
2. Coboară bărbia în piept cât de mult poți. După aceea, rotește încet capul, spre stânga, de cinci ori, apoi spre dreapta, tot de atâtea ori. Exercițiul poate fi repetat de cinci ori.
3. Depărtează picioarele, ridică umerii și menține poziția timp de câteva secunde, după care relaxează mușchii. Execută apoi mișcări de rotire a umerilor, mai întâi în sensul acelor de ceasornic, apoi în sens invers. Repetă exercițiul de cinci ori, fără pauză.
4. Apleacă capul lateral stânga-dreapta, trăgând cât mai mult, dar ușor. Urechea trebuie să se apropie cât mai mult de umăr.

femeie care face exercitii
Nu lăsa durerile cervicale să pună stăpânire pe viața ta!

Exerciții bonus pentru spondiloza cervicală

Un alt exercițiu eficient, care te scapă rapid de dureri este următorul. Rotește capul ușor spre stânga, de opt ori, apoi spre dreapta, tot de atâtea ori. Fă pauze scurte la poziția de mijloc. Exercițiul se poate face și aplecând capul față-spate.

De asemenea, poți roti capul de opt ori stânga, apoi de opt ori dreapta și pentru echilibrare, de opt ori față-spate.

Un alt exercițiu constă în întinderea capului în față, pe inspirație, pe un semicerc vizualizat mental. Când ai ajuns la limita maximă de întindere, înghite și apoi, pe expirație, trebuie să retragi capul în poziția inițială. Mișcarea necesită repetare de nouă ori.

Ultimul exercițiu se realizează prin așezarea pe un scaun, cu spatele drept, brațele relaxate și palmele pe coapse. Din această poziție, apleacă capul spre înainte, privirea rămâne fix înainte și se continuă prin revenirea la poziţia iniţială. Urmează extensia capului, tot cu privirea orientată înainte. Spatele şi umerii rămân nemişcaţi. Se repetă de 20 de ori.

femei care fac exerciții pentru spondiloza cervicala
Fă cât mai multe exerciții fizice, pentru a preveni spondiloza cervicală!
Adauga un comentariu