Eveniment-Social

Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani
Astăzi s-a desfășurat workshop-ul “Conectați la viitor” la care au participat absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil", Iași care lucrează în IT, profesori de informatică și aproape 200 elevi de la cele 4 licee colosale de informatică: Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara

În perioada 10 – 14.05 2021, se va derula evenimentul on-line „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani”, organizat cu ocazia aniversării a 50 de ani de învățământ informatic în România. 

Evenimentul este organizat de cele 4 licee de informatică, înființate în 1971: 

  • Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti
  • Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca
  • Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi
  • Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 10 mai 2021, ora 12

Activitățile din cadrul evenimentului vizează schimburi de experiențe de învățare între elevii și profesorii celor 4 licee de informatică, dar și transferul de bune practici din companiile IT către mediul educational.

La concursul de proiecte IT vor participa 11 echipe, fiecare dintre ele fiind compusă din elevi ai fiecărui liceu şi având mentori absolvenţi care lucrează în IT. Evaluarea proiectelor va fi realizată pe 11 mai 2021, de către un juriu format din cadre didactice universitare şi specialişti IT. Proiectele pot fi vizualizate în galeria virtuală a acestora, disponibilă din data de 13 mai 2021.

Workshop-urile susținute de absolvenți ai celor 4 licee care lucrează în IT, în zilele de 11, 12 şi 13 mai 2021 vor stimula transferul de strategii de învățare și dezvoltare de competențe de la firmele de profil către mediul școlar, în vederea pregătirii elevilor pentru o mai bună inserție pe piața muncii.

La workshop-ul Conectați la viitor – întâlnire cu absolvenții noștri din companii IT desfășurat online pe platforma Microsoft Teams, în data de 12 mai 2021, ora 12.00 vor participa absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi angajați în companiile CENTRIC IT SOLUTIONS ROMÂNIA, COGNIZANT SOFTVISION, CEGEKA, HEAVEN SOLUTIONS, camLINE, WIRON.

Festivitatea de încheiere va avea loc pe 14 mai 2021.

Mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul evenimentului: http://liisgm.000webhostapp.com/.

Adauga un comentariu