Local

Patru noi focare Covid-19, în județul Iași: 17 salariați MAI și 5 salariați MApN, infectați cu noul coronavirus

Publicat: 07 oct. 2020

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a patru focare Covid-19 în Județul Iași, miercuri, 7 octombrie 2020.

  1. Entitate Ministerul Public – 4 salariați

Măsuri:

Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. Nu s-au identificat contacți apropiați la locul de muncă.

  1. Entitate M.A.P.N. – 5 salariați

Măsuri:

Salariații pozitivi au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii.

  1. Entitate M.A.I. – 17 salariați 

Măsuri:

Salariații pozitivi au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii în toată unitatea.

  1. SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ ”PROF. N. OBLU” IAȘI – SECȚIA NEUROCHIRURGIE 2 – 6 (2 pacienți, un medic, un brancardier și 2 infirmiere)

Măsuri:

Salariații pozitivi au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. Pacienții au fost externați cu recomandare de  izolare la domiciliu.

Cazuri Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 07 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5922 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 157 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3136 au fost externate (cu 23 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 168.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 07 octombrie 2020, erau ocupate 417 paturi, din care 24 sunt paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 07 octombrie 2020, un număr de 991 de persoane se află în izolare, iar 1110 persoane sunt carantinate la domiciliu. 

Cetățenii care ajung în România din aceste tări vor sta în carantină

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state

(https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2014-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-5-10-2020/file)

Conform Hotărârii nr. 47 din 05 octombrie 2020, măsurile vor intra în vigoare din data de 07 octombrie 2020, ora 0.00, pentru persoanele care sosesc în România din Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceza, Sint Marteen, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curasao, Georgia, Qatar. 

Se exceptează persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat si intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Adauga un comentariu