Actualitate

Patru poliţişti din Gorj, reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură. Suspectul a ajuns în spital și a suferit mai multe intervenții chirurgicale

Publicat: 28 mai 2022
Polițiștii trupelor speciale din Gorj au agresat un șofer acuzat de ultraj

Au apărut noi detalii cu privire la starea de sănătate a șoferului agresat fizic de mascații din Gorj. Medicii au fost nevoiți să efectueze două intervenții chirurgicale pentru a-i salva viața bărbatului. De asemenea, există noutăți și cu privire la soarta celor patru agresori implicați în acest conflict.

Potrivit ultimelor declarații făcute de medicii care l-au îngrijit pe șoferul din Gorj care a fost bătut în nenumărate rânduri de polițiștii aflați pe urmele sale, bărbatul se află în acest moment în afara oricărui pericol, starea lui de sănătate fiind stabilă. În timp ce victima se lupta pentru supraviețuire, Tribunalul din Gorj a luat o decizie importantă în ceea ce îi privește pe cei patru polițiști care l-au agresat pe bărbat.

Șoferul din Gorj a suferit mai multe intervenții

Purtătoarea de cuvânt a spitalului din Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, a declarat faptul că bărbatul care a fost lovit în nenumărate rânduri de către polițiștii din Gorj a suferit două intervenții chirurgicale pentru ca starea lui de sănătate să se poată îmbunătăți. Inițial, doctorii au intervenit de urgență pentru a-i extirpa acestuia toate organele zdrobite (splina, fierea și o parte din ficat), urmând ca în cele din urmă să fie nevoiți să efectueze o altă intervenție chirurgicală, deoarece, între timp, a apărut o hemoragie internă.

Agresorii bărbatului au fost aduși în fața Tribunalului din Gorj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile în vederea investigării cazului. Judecătorul a aprobat propunerea, însă aceasta poate fi contestată în instanță, deoarece nu este definitivă.

Polițiștii trupelor speciale din Gorj au agresat un șofer acuzat de ultraj

În urmă cu câteva zile a ieșit la iveală faptul că patru polițiști care aparțin de Serviciul pentru Acțiuni Speciale Gorj au agresat un bărbat care lovise mașina condusă de un polițist, urmând ca în cele din urmă să părăsească locul accidentului. În urma investigațiilor, polițiștii au fost acuzații de uz de putere, deoarece șoferul nu s-a opus arestării, ba din contră, a cooperat pe cât posibil.

Potrivit declarațiilor oferite de comunicatul Parchetului, persoana agresată de către polițiști, ar fi refuzat inițial să le arate acestora locul în care se află autovehiculul cu care a cauzat accidentul. Din acest motiv, mascații au început să îl agreseze, în speranța că vor obține o declarație validă din partea bărbatului.

„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând MAI, cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.”, a fost o parte din declarația făcută publică de Parchetul din Gorj.
Adauga un comentariu