Local

Patru polițiști ieșeni, implicați într-un scandal de proporții, achitați de judecători! Partea vătămată din acest dosar este regizor de teatru!

Publicat: 21 feb. 2020

Patru polițiști acuzați de purtare abuzivă au scăpat de acuzații. Aseară, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate în acest caz. Inițial, Judecătoria hotărâse achitarea lor.
În urmă cu aproximativ cinci ani, procurorii au dispus trimiterea în judecată a agenților Vasile Marius Toader (39 de ani), Andrei Marian Donose (29 de ani), Neculai Crihan (45 de ani), de la Secția a II-a, pentru purtare abuzivă. De asemenea, Mugurel Ionel Calancia (51 de ani) a fost acuzat de omisiunea sesizării.

De unde a pornit totul?

Totul a pornit de la o presupusă atitudine pe care ar fi avut-o acuzații asupra unui bărbat care voia să intre în autogara Codreanu. Paznicul de la autogară nu l-a lăsat pe Corneliu P. (regizor de teatru în București – n.r.) să intre în incinta autogării, dar acesta din urmă a insistat, de aici pornind o mică ceartă, pentru care a fost nevoie de intervenția polițiștilor.
Conform anchetatorilor, în seara de 30 noiembrie 2014, Crihan și Toader ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, pe care ar fi lovit-o în zona mâinilor și a picioarelor, apoi au urcat-o în autospeciala Poliției, pentru a o duce la sediul Secției II, în timp ce ar fi jignit-o. Corneliu P. ar fi refuzat să se legitimeze, motiv pentru care polițiștii ar fi folosit forța.

La prima instanță, Toader și Crihan au fost achitați

Anchetatorii au mai afirmat că Marian Andrei Donose i-ar fi ajutat pe ceilalți doi agenți să târască victima de la mașina Poliției până în interiorul secției.
La prima instanță, Toader și Crihan au fost achitați pentru purtare abuzivă, iar Donose – pentru complicitate la această infracțiune, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege. De asemenea, Calancia a fost achitat pentru omisiunea sesizării. Sentința a fost contestată, dar Curtea de Apel Iași a respins apelul.

Adauga un comentariu