Prima pagină » Sanatate » La psiholog » Patru sfaturi pentru a rămâne optimist
Patru sfaturi pentru a rămâne optimist

Patru sfaturi pentru a rămâne optimist

09 dec. 2020, 10:08,
în Sanatate

Cultivarea optimismului vă ajută să fiți mai fericit în fiecare zi. Această stare de spirit vă permite să continuați să mergeți înainte cu fruntea sus, în ciuda greutăților vieții. Optimistul se uită la trandafir și nu vede spinii; pesimistul se uită la spini și nu vede trandafirul, spune un proverb arab. Iată patru sfaturi pentru a rămâne optimist în fața provocărilor!

1. Evitați generalizarea

  • Capacitatea de a rămâne optimist provine un sfert din nastere și educatie. Dar se poate și lucra. Nu generalizați, de exemplu, obstacolele cu care va confruntati: dacă ne limităm doar la un singur eveniment, fără să ne gândim că acesta se va repeta în timp sau în alte domenii ale vieții, suntem mai capabili să găsim resurse pentru a.-l depăși.
  • Nu vă întoarceți permanent la regrete
  • Găsește în tine resursele pentru a combate oboseala, epuizarea, sentimentul de nedreptate.
  • Atunci când un optimist se împacă cu probleme irezolvabile (boli cronice), el sau ea își recapătă capacitatea de a se bucura mai repede de lucrurile pozitive din viață.

2. Cereți ajutor

Capacitatea de a rămâne optimist într-un calvar depinde de ceea ce puneți în el. Este dificil atunci când nu ai control sau cauzele nu sunt clare (domeniu profesional). Trebuie să acceptați să cereți ajutor. Atunci este vorba de a te întreba pe tine însuți ce te învață această încercare. Apoi, încercați să redeveniți actor, să găsiți un domeniu asupra căruia aveți influență: ce se întâmplă dacă o concediere este o oportunitate de a schimba direcția? Solicitarea de ajutor facilitează depășirea calvarului.

3. Recunoaște-ți fricile și nevoile

Optimismul este o anticipare pozitivă a viitorului. Optimistul este, în general, realist, dar se vede pe sine însuși ca actor a ceea ce i se întâmplă și nu ca pe o victimă.

Abilitatea de a dezvolta o atitudine optimistă în fața obstacolelor este în principal o funcție a educației și culturii, dar poate fi de asemenea lucrata! Reconectându-vă cu sine, recunoscându-vă temerile și nevoile, înseamnă să aveți un sentiment de responsabilitate.

Și revenind la realitatea prezentului: într-o încercare, întreabă-te ce poți face cu ceea ce ești.

4. Cele 5 puncte esențiale de reținut

  • Optimismul „inteligent” căuta oportunitatea care se ascunde în fiecare dificultate după ce si-a dat timp să digere situația.
  • Educația și mediul în care trăim determină parțial viziunea lucrurilor, optimistă sau pesimistă. Cu toate acestea, optimismul poate fi dobândit prin voință și exerciții zilnice.
  • Permiteți-vă momente de prostă dispoziție, atâta timp cât deveniți mai degrabă un spectator decât un actor. Scoate la iveală cel puțin un element pozitiv al zilei în fiecare seară și simte recunoștință pentru acesta, inoveaza în fiecare zi (rețetă nouă de gătit, activitate nouă): toate acestea permit creierului să-și dezvolte neuronii și să avanseze.
  • Optimismul este contagios! Înconjoară-te cât mai mult cu oameni optimiști, pozitivi și îndrăzneți.
  • O atitudine pozitivă duce la o mai bună îngrijire de sine și crește capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`