Local

Pavele distruse pe trotuarul de la Piața Dacia. Directorul EcoPiața: „Nu am văzut că distrug pavelele!”

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Pavele distruse pe trotuarul de la Piața Dacia. Directorul EcoPiața Nu am văzut că distrug pavelele
Mașinile de mare tonaj produc daune pavajului

În fiecare duminică, în Piața Dacia este organizată piața de animale. Cu toate acestea, de ceva timp, în piață au început să apară vânzători de mobilă. Greutatea vehiculelor a dus la pavele distruse pe trotuarul de la Piața Dacia. Un cetățean îngrijorat de situație a sesizat atât autoritățile locale, cât și pe directorul EcoPiața, Cristinel Stărică. Însă, până în prezent, nu a fost luată nicio măsură pentru remedierea problemei.

Recent, Adrian Lăcătuș, care se autointitulează „Lunetistul”, a încercat să atragă atenția autorităților asupra unei situații care i s-a părut abuzivă în ceea ce privește staționarea comercianților de mobilă pe trotuarul din preajma pieței Dacia. Plângerile lui nu au fost luate în serios. Așadar, acesta a decis să-și exprime frustrarea pe rețelele de socializare, în speranța că va schimba ceva.

Pavele distruse pe trotuarul din Piața Dacia

Recent, Adrian Lăcătuș, care se autointitulează „Lunetistul”, s-a plâns pe rețelele de socializare în legătură cu distrugerea pavelelor de pe trotuarul pieței din cartierul Dacia. Terasamentul este distrus de comercianții care vin duminica în târgul de animale ca să vândă mobilă.

Adrian Lăcătuș a remarcat cum, de la o vreme, câteva mașini de mare tonaj staționează în mod abuziv pe trotuarul de lângă piață. Interesat de situație, acesta a început să îi urmărească îndeaproape și a remarcat mai multe nereguli, printre care și faptul că vânzătorii nu ar elibera bon fiscal.

„În cadrul pieței Dacia Iași, duminica, se organizează târg de animale. De o perioadă au apărut niște vânzători clandestini de mobilă, care folosesc spațiul respectiv, trotuarul, pentru a-și parca vehiculele de mare tonaj. Alături de mașina respectivă mai parchează alte două, la fel de mari. E evident că inclusiv bordura este spartă de unde urcă și de unde coboară”, a explicat Adrian Lăcătuș.

Reacția directorului EcoPiața, Cristinel Stărică

Nemulțumit de ceea ce se întâmplă, ieșeanul a încercat să ia legătura cu autoritățile locale și cu directorul EcoPiața, Cristinel Stărică, dar plângerile nu i-au fost luate în serios de către aceștia.

„Între timp, eu am încercat să îl contactez pe domnul de la EcoPiața, părtinitor la o combinație. Că eu nu înțeleg cum un șef de piețe acceptă alături de vânzare de animale, vânzare de mobilă. După ce că nu-și plătesc taxele, ei mai și distrug bunuri făcute din bani publici. Infrastructura din Dacia nu se pretează pentru un astfel de comerț, mai ales că în Iași există târg de cherestea. Eu, între timp, am făcut demersuri către Primărie, către poliția locală, am depus plângere cu fotografii”, a mai adăugat ieșeanul.

Acesta a depus plângere la poliție, oferind și fotografii care să demonstreze daunele produse, dar, deocamdată, a primit doar un număr de înregistrare.

Întrebat despre această situație, directorul EcoPiața, Cristinel Stărică, cel care a mai primit și în trecut plângeri din partea comercianților din cauza condițiilor din piețe, a explicat că persoanele care se ocupă de vânzarea de mobilă au autorizație și plătesc taxe pentru locul pe care-l ocupă în acest spațiu, dar că nu știe nimic despre distrugerile pe care aceștia le produc.

„Nu am văzut că distrug pavelele!”, s-a limitat să spună Cristinel Stărică.

Cetățeanul care a remarcat cum pavelele sunt distruse pe trotuarul din piața Dacia este același individ care are, deocamdată, în curs și campania „Asigură-te că te-ai asigurat”. Prin acest demers, el vrea ca șoferii din Iași să devină mai vigilenți, transformând astfel drumurile ieșene într-un spațiu mai sigur.

Comentarii
  • Domnule LUPU VIRGIL de la politia locala , pe astia nu – i vedeti ??? Sa-i amendati in lipsa asa cum m -ati amendat si pe mine pentru aceeasi fapta pe strada Roman Voda !!! Sau a-ti primit vreo spaguta de la comerciantii de mobila…??

  • Văcarul ăsta de la locală ( Lupu Dezvirgil ) atâta știe …face poze , apoi se retrage la dos și întocmește procese verbale de sancționare în lipsă fără să verifice cine a condus autovehiculul ! Se poate întâmpla ca proprietarul să împrumute mașina , și nu e corect ceea ce face Dezvirgil !

Adauga un comentariu