Din lumea filmului

Pe ce dată începe Festivalul de Film de la Veneţia 2020

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pe ce dată începe Festivalul de Film de la Veneţia 2020
Pe ce dată începe Festivalul de Film de la Veneţia 2020

Cel mai longeviv eveniment cinematografic, Festivalul de Film de la Veneţia 2020, va începe cu data de 2 septembrie. Cea de-a 77-a ediţie va dura până pe 12 septembrie. Preşedintele juriului din acest an va fi actriţa Cate Blanchett alături de care vor fi prezenţi regizorul român Cristi Puiu, regizorul german Christian Petzold, scriitorul italian Nicola Lagioia, actrița franceză Ludivine Sagnier, regizoarea britanică Joanna Hogg și austriaca Veronika Franz.

Festivalul de film de la Veneţia 2020 începe pe data de 2 septembrie

Astfel, şi în acest an juriul va acorda premii pentru filmele aflate în competiţia evenimentului după următoarele categorii:

  • Leul de Aur pentru cel mai bun Film
  • Leul de Argint – Marele Premiul al Juriului
  • Premiul pentru cel mai bun Regizor
  • Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor şi Cea mai bună Actriţă
  • Premiul pentru Cel mai bun Scenariu
  • Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut actoricesc

În iarna anului trecut regizorul roman Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru cel mai Bun Regizor pentru noul său film, „Malmkrog”, în cadrul secţiunii Encounters al cunoscutului Festival Internaţional de Film de la Berlin (20 februarie – 1 martie).

Producţiile concurente la secțiunea Venezia 77

Festivalul de film de la Veneţia 2020 începe pe data de 2 septembrie, iar la secțiunea Venezia 77, ce cuprinde 21 de premiere mondiale de proiecții, concurează:

– ÎN BETWEEN DYING
– LE SORELLE MACALUSO
– THE WORLD TO COME
– NUEVO ORDEN
– AMANTS (LOVERS)
– LAILA ÎN HAIFA
– UND MORGEN DIE GANZE WELT
– DOROGIE TOVARISCHI! (DEAR COMRADES!)
– SPY NO TSUMA (WIFE OF A SPY)
– KHORSHID (SUN CHILDREN)
– PIECES OF A WOMAN
– MISS MARX
– PADRENOSTRO
– NOTTURNO
– ŚNIEGU JUŻ NIGDY NIE BĘDZIE (NEVER GONNA SNOW AGAIN)
– THE DISCIPLE
– QUO VADIS, AIDA?
– NOMADLAND

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020 va mai cuprinde secțiunea Orrizonti, dedicată filmelor care prezintă cele mai noi tendințe în pelicule, Biennale College Cinema, un workshop intensiv pentru dezvoltarea și producția scurt-metrajelor și Venice VR Expanded, un număr de maxim 30 de proiecții internaționale de tip video 360, 3D și 6D.

Măsuri de prevenţie pentru Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020 şi-a stabilit data începerii dar şi măsurile de prevenţie. Malul Lido di Venezia, locul unde se va desfăşura evenimentul, „va fi accesibil participanților și publicului prin nouă intrări, cu vedere la străzi sau la lagună, dotate cu scanere termice”.

„Accesul va fi interzis persoanelor cu o temperatură de 37,5 grade sau mai mult”.

Gelurile dezinfectante vor fi puse la dispoziția publicului: în săli de proiecție, intrări, coridoare, săli de ședințe … „, iar purtarea măștii va fi obligatorie” atât în interior cât și „în toate zonele exterioare din perimetrul festivalului”.

În ceea ce privește distanțarea socială, „numărul de locuri disponibile va fi redus, prin alternarea scaunelor ocupate și libere”.

În plus, „vizitatorii acreditați și cei publici vor trebui să își rezerve locul online, pe site-ul www.labiennale.org”. „Biletele vor fi vândute exclusiv online, pentru a evita cozile.”

Celebrul covor roșu – emblema festivalului, pe care vedetele defilează în rochii de seară, nu este lipsit de măsuri de securitate: „publicul nu va avea voie să participe la intrarea delegațiilor, pentru a evita aglomerația.”

Echipelor filmelor reprezentate la Veneția „li se va oferi un sistem de transport pentru a evita aglomerația” și, ca în fiecare an, „un serviciu medical de urgență va fi la dispoziția publicului”.

Adauga un comentariu