Economic Local

Pe străzile din Iași, angajații Salubris SA vor folosi aspiratoare de ultimă generație! A fost semnat contractul cu firma din București

Publicat: 09 apr. 2021
Aspirator urban, utilizat de un angajat de la Salubris SA
Salubris SA cumpără utilaje pentru curățenia din oraș. Contractul a fost semnat cu o firmă din București

Noi loturi de aspiratoare urbane vor ajunge în administrarea firmei de salubritate din Iași. Procedura a fost finalizată după ce comisia de evaluare a validat oferta depusă. În dotarea Salubris SA există deja 12 aspiratoare acționate electric

Firma de salubritate a Primăriei finalizează o achiziție pentru asigurarea curățeniei din municipiului Iași. Recent, Salubris SA a lansat o procedură pentru achiziția unui lot de două aspiratoare urbane electrice. Contractul a fost câștigat de către societatea Grădinariu Import Export SRL, din București, cu o ofertă financiară de 163.900 lei, fără TVA, aproape 35.000 de euro. Societatea este deținută de Andrei Călin Grădinariu. În anul 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 210,4 milioane lei, profit de 16,9 milioane lei, datorii de 68,1 milioane lei, cu un număr de 49 de angajați. Aspiratoarele electrice vor fi folosite de angajații de la Secția Măturat Căi Publice (SMCP). În administrarea Salubris SA există un lot mai vechi compus din 12 aspiratoare urbane. Livrarea va fi efectuată în termen de 45 de zile de la semnarea contractului.

Salubris SA a stabilit condițiile tehnice ce urmează să fie respectate de furnizori

Autoritatea contractantă a cerut să fie respectate mai multe condiții tehnice. Autonomia echipamentelor trebuie să acopere o perioadă cuprinsă între 14 și 16 ore. Capacitatea de colectare cerută este de 240 litri, într-un sac fixat pe aspirator. Firma de salubritate a solicitat o garanție pentru echipamente de 18 luni.

„Aspirator urban autopropulsat, cu transmisie lectrică și operare de către o singură persoană. Cu 2 motoare electrice de 48V, putere 1500W pentru funcția de aspirație și 1500W pentru funcția de deplasare (înainte și înapoi). Fără emisii de CO2, complet acționat electric. Viteza de deplasare variabilă între 0 și 6 km/h în față și între 0 și 3 km/h în spate. Cu frână electro-magnetică integrată în axa spate. Caroserie din poliester cu deschidere ușoară. Caroserie protejată de benzi pentru protecția ciocnirilor”, se arată în descrierea aspiratoarelor.

Padocul de la Tomești va primi hrană de la Salubris SA în valoare de 50.000 de euro

Pe data de 20.04.2021, Salubris SA organizează altă licitație pentru achiziția mai multor cantități de hrană pentru câinii de la padocul Tomești. Valoarea estimată a contractului este de 236.000 de lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. Conform necesarului, contractul prevede furnizarea a 100.000 kg de hrană uscată pentru câini din care cantitatea de 500 kilograme este destinată câinilor juniori.

„Livrările se vor face eșalonat în baza comezilor transmise de autoritatea contractantă. Comenzile de aprovizionare se vor face în funcție de necesități. Autoritatea contractantă nu are obligația achiziționării întregii cantități de produse contractate. Autoritatea contractantă poate solicita, iar furnizorul are obligația de a livra o cantitate mai mare de produse dintr-un reper decât a contractat, dar fără a depăși valoarea totală a contractului. Livrarea produselor se va face pe riscul și cheltuiala contractantului. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 12 luni „, se arată în caietul de sarcini.

Și în 2020 a fot organizată o licitație asemănătoare.

Comentarii
  • Alt smen de zeci de mii de euroi. Viata este intre blocuri si case, lasati centrul, mergeti la periferie, incepeti de acolo.

  • Daca au cumparat aspiratoare de astea care se vad in imagiea articolului si le-am vazut prin oras aspirand, mai bine se lasau pagubasi deoarece sunt vai de capul lor si au cheltuit bani degeaba pe ele cei de la Salubris.
    Si aspiratorul meu de acasa este mai bun decat ”gioasele” lor.
    Huo, va bateti joc de ieseni spagarilor.

  • Asta-i boala lu’ Chirica : sa intervina repetat si nenecesar in centru si sa lase periferia de izbeliste. Ce faci cu aspiratoarele celea in Bularga, sau in Mircea? Nimic. La ce prafalau este acolo, se umplu imediat. Dupa care trebuie sa strangi la matura si grebla dozele si peturile, pentru ca nu incap pe tubul aspiratorului.

  • Dispreț pe fata, bătaia de joc continua. Atâta praf și mizerie ca ar trebui sa speli mașina de doua ori pe săptămână. Ca și pavelele din centru. Distrugi asfaltul bun bunut și pui pavele, de exact asta nu mergea Iasul. Nu vom face niciodată nimic, suntem un popor de nimic, sa nu ne mai miram ca suntem priviți cu dispreț, o meritam.

Adauga un comentariu