Local

Pedeapsă comică din partea judecătorilor ieșeni! L-au „urecheat” pe un șofer care a urcat beat și fără permis la volan și l-au trimis la școală! (Exclusiv)

Publicat: 01 apr. 2021
Un bărbat la volan și un echipaj al Poliției Rutiere
Judecătorii au trimis la școală un ieșean care a urcat băut la volan și fără permis

Un individ din Iași va fi nevoit să muncească la o școală, după ce a fost pedepsit de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Cristi Teodorescu la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare. Anchetatorii ieșeni au susținut că bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost prins băut și fără permis la volanul unui autoturism

Un bărbat din Iași a fot pedepsit după ce a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini! Polițiștii din Iași au rămas interziși când l-au tras pe dreapta! Pe lângă pedeapsa primită, individul a fost trimis să muncească la o școală!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat recent pe Cristi Teodorescu (în vârstă de 31 de ani) la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța îl obligă pe inculpat ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei Comunei Ciurea, fie în cadrul Școlii Generale din comuna Ciurea sau a altor instituții publice din comunitate”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Cristi Teodorescu, acuzat că a urcat băut și fără permis la volanul unui autoturism

Procesul ieșeanului Cristi Teodorescu a început pe 14 iulie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău l-au trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 4 iulie 2019, inculpatul a condus autoturismul marca Opel pe drumurile publice fără a avea permis și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Inculpatul a fost dus la spital, i s-au recoltat probe biologice, de unde a rezultat că acesta avea o îmbibație alcoolică în sânge de 2,85 grame la mie”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Bărbatul a recunoscut totul la audieri

În cursul judecății, la primul termen, bărbatul din Iași a recunoscut în totalitate comiterea faptelor reținute în sarcina lui. Mai mult, Cristi Teodorescu a cerut ca judecarea cauzei să se facă prin aplicarea procedurii speciale în cazul recunoașterii învinuirii. De altfel, judecătorii au admis cererea ieșeanului.

„Instanța apreciază că, prin conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a încălcat flagrant minimele diligențe de asigurare a siguranței circulației pe drumurile publice, expunând pe pietoni, precum și pe ceilalți participanți la trafic, la un risc crescut, având în vedere scăderea acuității reflexelor și a concentrării persoanei care conduce sub influența alcoolului.

Cât privește modalitatea de executare a pedepsei rezultante stabilită prin prezenta sentință penală în sarcina inculpatului, apreciind că scopul educativ și preventiv al pedepsei ce s-a aplicat poate fi atins pentru acesta și fără executarea pedepsei cu închisoarea în regim de detenție, instanța constată că în prezenta cauză sunt îndeplinite condițiile referitoare la posibilitatea dispunerii suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, pedeapsa aplicată în prezentul dosar este închisoarea de cel mult 3 ani, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, infractorul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității.

Totodată, în raport de persoana inculpatului, de conduita avută de acesta anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracțiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. De aceea, instanța consideră că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerințele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentință fiind de 1 an și 10 luni închisoare, iar inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras de la urmărirea penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților, astfel încât instanța are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins și fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate în regim de detenție”, au concluzionat judecătorii.
Adauga un comentariu