Cazare

Pensiunea Casa Noastră – Arieșeni

Publicat: 18 oct. 2019

Pensiunea Casa Noastră a fost printre primele unități de cazare apărute pe Valea Arieșului. Aceasta este clasificată de Ministerul Turismului încă din anul 2000.

Pensiunea Casa Noastră este situată în Arieșeni, sat Izlaz, județul Alba, între centrul comunei și partia de schi Vârtop. Are acces direct din DN 75. Pensiunea se gaseste la o altitudine de 950m, amplasată în mijlocul naturii și înconjurată de munți și brazi, iar Arieșul traversează curtea pensiunii.

Grădina spațioasă de aproximativ 4000 mp, cele două terase din lemn și balcoanele pline cu flori creează o ambianță placută. Arhitectura cu specific montan, care îmbina elemente din lemn masiv și piatră, aerul curat de munte și imprejurimile fac din această pensiune o locație perfectă pentru odihnă, în intimitate.

Dacă sunteți sătui de forfota și stresul orașului, vă puteți relaxa citind o carte pe șezlong sau în hamac, făcând o binemeritată baie de aer și soare, iar seara puteți savura un pahar de vin pe terasă, într-o companie plăcută.

Datorită stilului aparte al cabanei, dormitoarele nu sunt identice, dar toate dispun de aceleași facilități ( baie proprie, TV, minifrigider, internet wireless) și, nu în ultimul rând, fiecare are o panoramă deosebită în funcție de orientare.

Locul perfect pentru o vacanță de vis

ARIEȘENI se află la limita celor trei județe ( Alba, Bihor, Cluj) care formeaza parcul natural.

Aici, în Apuseni, găsiți locul ideal dacă sunteți pasionați de drumeții montane, dar și dacă doriți o aventură pe munte cu bicicleta, atv-ul, motocicleta enduro sau mașina 4×4.

In ultimii 20 de ani, comuna ARIEȘENI a trecut de la a fi o simplă localitate liniștită cu putini locuitori la o adevarată destinație turistică, însă, fără a avea statutul de stațiune.

Astfel, s-a mărit baza de cazare, construindu-se numeroase case de vacanță și pensiuni, mai ales după anul 2005.

Apusenii sunt destinația împătimiților de sporturi alpine.

Alpinismul, mersul pe zăpadă (snowshoeing), schiul sunt doar câteva din multitudinea de sporturi cu care regiunea îi atrage pe turişti.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe cele trei pârtii de schi din ARIEȘENI – VÂRTOP. Pârtia Piatra Grăitoare este recent construită, are o lungime de 1600 m și este dotată cu telescaun.

Pensiunea Casa Noastră. Atracţii turistice in apropiere

Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice pe care le puteți vizita in vecinătatea Pensiunii Casa Noastra:

Zona Padiș (Cetățile Ponorului, Peștera Piatra Altarului, Cheile Galbenei) reprezintă de departe cel mai atractiv obiectiv turistic și științific.
Peștera Urșilor
Peștera Meziad
Mina cu cristale Farcu
Peștera Ghețarul Scărișoara
Peștera Ghețarul Focul Viu
Galeriile de la Roșia Montana
Cascada Vârciorog
Cascada Vălul Miresei
Cascada Pătrahăițești
Groapa Ruginoasă
Deasemenea, în Arieșeni, se regăsește si Domeniul Schiabil Vârtop, amplasat la altitudinea de 1200 m, alcătuit din trei pârtii separate: Pârtia Piatra Grăitoare, Pârtia Vârtop 1 si Pârtia Vârtop 2.loading...

Adauga un comentariu