Prima pagină » Local » Pensiunea unui dezvoltator imobiliar este din nou scoasă la vânzare de executorii judecătorești! Prețul este de 160.000 de euro – FOTO

Pensiunea unui dezvoltator imobiliar este din nou scoasă la vânzare de executorii judecătorești! Prețul este de 160.000 de euro – FOTO

02 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Ciprian BOARU în Local

Un creditor caută să-și recupereze datoria prin vânzarea pensiunii unui dezvoltator imobiliar. Este a doua ora când executorii judecătorești organizează procedura, după ce la prima nu s-au prezentat ofertanți. Licitația are un preț de pornire de peste 160.000 de euro

Executorii judecătorești din Iași nu renunță la valorificarea bunurilor ce aparțin dezvoltatorului Dragoș Pleșca, cunoscut pentru mai multe proiecte controversate. Astfel, pe data de 18.12.2023, ora 11:00, va fi reluată licitația pentru valorificarea pensiunii Ewo, de pe strada Ciric, nr. 12.

„Imobilul este grevat de sarcini așa cum rezultă din extrasele de carte funciară pentru informare emis de OCPI Iași. Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului scos la vânzare prin licitație publica să anunțe executorul judecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzare, în caz contrar vor fi decăzuți din dreptul de a mai formula obiecțiuni sau cerere în legătura cu acesta”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuță.

Nu este prima dată când executorii urmăresc averile afaceriștilor din Iași.

Pensiunea dezvoltatorului imobiliar este compusă din mai multe apartamente

Sunt scoase la vânzare 5 apartamente din pensiune și o clădire cu regimul Parter, identificată în curtea unității de cazare cu acces din strada Ciric. Imobilele închiriate în regim hotelier au suprafețe de 44,3 mp (2 camere), 16,8 mp, 21,7 mp, 16,8 mp, 21,7 mp. Construcția din curtea pensiunii EWO are suprafața de 67 mp, dar este deținută fără acte.

Prețul de pornire a procedurii a rămas neschimbat – 805.545 de lei, adică 161.935 de euro. Licitația este organizată la cererea creditorului Ionuț Florin Pîrțac, patronul societății Rin Flo Vision SRL. Afaceristul are de recuperat de la Dragoș Pleșca suma de 738.640 de lei. Din cauza unei datorii, și dezvoltatorul Ioan Dura risca să rămână fără un teren din comuna Ciurea.

Un teren din Dacia a fost scos la vânzare din cauza unui credit bancar

Totodată, executorii judecătorești au organizat altă licitație ce vizează un apartament identificat în blocul U1, de pe strada Amurgului, nr. 1, sc. B, et. 9, cartier Dacia. Imobilul este compus din două camere, bucătărie, baie, hol, debara, cu o suprafață utilă de 49.95 mp, la care se mai adaugă o logie de 3.48 mp.

Prețul de pornire a licitației este de 250.159 de lei, aproape 50.000 de euro, adică 1.000 de euro/mp. Acesta a fost diminuat cu 25 la sută față de procedurile anterioare, când nu s-au prezentat ofertanți. Inițial, apartamentul a fost evaluat la 333.546 de lei. Procedura este organizată la cererea creditoarei Credit Europe Bank NV, care are de recuperat un credit în valoare de 117.491 de franci elvețieni.

Pensiunea unui dezvoltator imobiliar este scoasă la licitație, dar e de văzut dacă la procedură se vor înscrie participanți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *