Culinar

Pentru digestie după masă copioasă – Supă rece de sfeclă cu iaurt

Publicat: 20 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentru digestie după masă copioasă - Supă rece de sfeclă cu iaurt

Masa de Paşte este, la cei mai mulţi români, pe cât de delicioasă pe atât de grea. De aceea, îţi sugerăm înlocuirea tradiţionalei ciorbe de miel cu o supă uşoară. Reţeta este pentru şase porţii.

Ingrediente:

1 l chefir
500 g iaurt grecesc
3 sfecle roşii medii
3 castraveţi
3-4 ridichi
1 legătură mărar
3 căţei de usturoi
zeama de la 1 lămâie
1 lingură zahăr brun
sare
piper
700 ml apă
6 ouă fierte tari

Mod de preparare:

Curăţă sfecla roşie şi toac-o în cubuleţe. Pune apa la fiert, adăugând zahărul brun şi zeama de lămâie. Când dă în clocot, adaugă sfecla roşie şi las-o la fiert aproximativ 20 de minute. Între timp, toacă ridichile, castraveţii şi mărarul.

Într-un castron mare, pune iaurtul grecesc, chefirul, castraveţii, ridichile şi usturoiul pisat. Adaugă sare şi piper, după gust. Pune sfecla fiartă, scursă de apă, şi amestecă. Pune în fiecare farfurie câte un ou tăiat în jumătate şi, la final, presară mărar. La final, pune în farfurii cotletele şi completează cu garnitura de fasole verde şi de roşii.

Adauga un comentariu