Local

Peripeții incredibile cu un șofer din Iași! Prins băut de polițiști, a spus că, de fapt, nu se afla el la volan. Întreaga aventură s-a încheiat trist pentru ieșean

Publicat: 29 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peripeții incredibile cu un șofer din Iași Prins băut de polițiști a spus că de fapt nu se afla el la volan. Întreaga aventură s-a încheiat trist pentru ieșean
Un șofer ieșean a încercat să scape de un dosar penal, susținând că, deși era băut, el nu se afla la volanul unui autoturism

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de judecători, după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Neculai Pătrașcu la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii au arătat că, în momentul în care a fost tras pe dreapta, ieșeanul a susținut că, de fapt, la volan s-ar fi aflat un alt bărbat

Peripeții incredibile, cu un șofer ieșean! Prins băut de oamenii legii, a susținut că, în realitate, nu s-ar fi aflat el la volan. Întreaga aventură s-a încheiat trist pentru individ.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Mihai Neculai Pătrașcu la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. La aplicarea deciziei, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o altă pedeapsă primită de individ în trecut. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Mihai Neculai Pătrașcu, acuzat de conducere fără permis și sub influența alcoolului

Acest proces al șoferului ieșean a început pe data de 7 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Mihai Neculai Pătrașcu (28 de ani) sub acuzațiile de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 22 iunie, până pe 25 octombrie 2019.

„Pe data de 27 iunie 2018, la ora 1:40, inculpatul a condus autoturismul marca Fiat dinspre Podu Roș către capăt CUG, având o alcoolemie de 1,14 grame la mie alcool pur în sânge și fără a avea permis”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Șoferul a spus că nu se afla el la volan

Pe data de 27 iunie 2018, la ora 1:40, agenții in cadrul Poliției municipiului Iași – Biroul Rutier care exercitau activitatea de supraveghere și control rutier au observat în trafic autoturismul marca Fiat Punto care circula pe timp de noapte fără lumini de întâlnire, dinspre Podu Roș către capăt CUG. Autoturismul a fost oprit în dreptul Bisericii „Înălțarea Domnului”.

„La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul, care, în momentul în care agenții i-au solicitat documentele, a susținut că nu el a condus autoturismul la volanul căruia de afla, ci un prieten care, în momentul în care a observat mașina Poliției, a sărit de la volan și a plecat într-o direcție necunoscută. La scurt timp, inculpatul a revenit asupra acestei declarații și a recunoscut că el a condus autoturismul.

Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest Drager stabilindu-se că, la ora 1:52, acesta avea o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Agenții de Poliție l-au dus pe inculpat la Spitalul Clinic de Urgențe «Prof. dr. Nicolae Oblu», din Iași, pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din concluziile buletinului de analiză toxicologică rezultă că, pe data de 27 iunie 2018, la ora 2:33, inculpatul avea o alcoolemie de 1,15 grame la mie, iar, la ora 3:33, o alcoolemie de 1,00 gram la mie”, au subliniat procurorii ieșeni.

La audieri, ieșeanul a declarat că, pe data de 27 iunie, în intervalul orar 00:00 – 1:30, a băut 1.300 mililitri de bere împreună cu fratele său și alți doi prieteni, în zona CUG. Ulterior, a urcat la volanul autoturismului marca Fiat Punto, fiind însoțit de prietena sa, cu intenția de a merge la un magazin pentru a cumpăra suc și bere. În zona Bisericii „Înălțarea Domnului”, a fost oprit de către un echipaj de Poliție pentru că nu folosea luminile de întâlnire pe timp de noapte.

Adauga un comentariu