Actualitate

Perseide 2020. Cum poți vedea ploaia de meteori

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Perseide 2020. Cum poți vedea ploaia de meteori
În noapte de 11/12 august este punctul maxim al ploii de meteori Perseidele

Perseide 2020. Zilele acestea are loc punctul maxim al unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice ale anului. Ploaia de meteori Perseide va atinge un maxim în perioada 12-14 august.

Zilele acestea a sosit momentul celui mai spectaculos eveniment astronomic al anului. Este vorba despre ploaia de meteori Perseide. Ca orice ploaie de meteori, Perseidele au o perioadă în care se desfășoară, precum și un moment de maxim. Pentru Perseide, perioada de activitate este între 17 iulie și 24 august. Maximul acestei ploi de meteori va avea loc în noapțile de 12/13 august și de 13/14 august. Spectaculoasa ploaie de stele căzătoare poate fi urmărită începând cu ora 22 (ora României).

Perseide 2020 – un fenomen extrem de spectaculos

Perseide 2020
În momentul maxim pot fi obsevați aproape 100 de meteori pe o oră

Aceste stele căzătoare pot fi observate și cu o zi înainte, și cu una după momentul de maxim. Doar că numărul de meteori vizibil va fi mai mic. Potrivit specialiștilor, cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopții până spre dimineață. Așadar, orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia este o „perseidă”.

Din fericire, anul acesta fenomenul poate fi observat cu ușurință fără a fi deranjați de lumina Lunii. Și aceasta deoarece Luna se află în Ultimul Pătrar și răsare după miezul nopții. Datorită acestui fapt, se vor putea observa mai mulți meteori, evident în condițiile unui cer senin.

Astfel de fenomene astronomice pot fi observate cel mai bine din locurile cu cer curat. Așadar, locuitorii din marile orașe nu pot observa multe stele căzătoare. Un loc ideal pentru observarea Perseidelor ar fi undeva în mediul rural, cum ar fi Dealul Cătălina, sau la munte. În astfel de condiții, dar și cu cer senin, ar putea fi observați maximum 100 de meteori pe oră. În orașe, din cauza iluminatului nocturn, pot fi văzuți cel mult 10-20 de meteori pe oră.

Cum pot fi văzute Perseidele

Pentru a asista la acest fenomen astronomic nu aveți nevoie de un telescop. Tot ce vă trebuie este ceva pe care să stați întins – un șezlong sau un sac de dormit. De asemenea, ar trebui să vă îmbrăcați un pic mai gros, deoarece nopțile de august încep să fie mai răcoroase. Pentru a vedea cât mai multe stele căzătoare trebuie să priviți cerul măcar o oră. Cu cât perioada de observație este mai lungă, cu atât veți vedea mai multe Perseide.

Pentru a vă optimiza șansele, încercați să priviți cerul după miezul nopții, însă înainte de răsăritul lunii. Și aceasta deoarece numărul de Perseide este mai mare după miezul nopții. De asemenea ar trebui să priviți spre locul în care se află Luna, dar aflându-vă în umbra ei. Adică, între dvs și Lună ar trebui să existe o structură care să o acopere. Aceasta poate fi un hambar, o clădire, un copac sau chiar un munte. În acest fel veți putea vedea mai multe stele căzătoare.

Fenomenul Perseide 2020 este unul spectaculos de pe urma căruia ați putea rămâne cu amintiri memorabile. Așadar, nu vă rămâne decât să vă înarmați cu puțină răbdare și să petreceți măcar o oră în răcoarea nopții.

Adauga un comentariu