Diete si regimuri

Persoanele care mănâncă ardei iute pot trăi mai mult

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Persoanele care mănâncă ardei iute pot trăi mai mult
Persoanele care mănâncă ardei iute pot trăi mai mult

Persoanele care consumă ardei iute pot trăi mai mult și pot avea un risc semnificativ redus de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului, potrivit cercetărilor preliminare care vor fi prezentate în cadrul sesiunilor științifice ale American Heart Association.

Studiile anterioare au constatat că consumul de ardei iute are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei datorat capsaicinei, care conferă ardeiului iuteala caracteristica, ușoara până la intensa, atunci când este consumat. Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității din toate cauzele și bolilor cardiovasculare, cercetătorii au analizat 4.729 de studii din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial (Ovidiu, Cochrane, Medline, Embase și Scopus). Analiza lor finală include patru studii mari care au inclus rezultatele asupra sănătății ale consumului de ardei iute.

De ce persoanele care mănâncă ardei iute pot trăi mai mult

Înregistrările de sănătate și dietetice ale mai mult de 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu a celor care au consumat rar sau niciodată ardei iute, potrivit Medical Xpress. Comparativ cu indivizii care rareori sau niciodată nu au mâncat ardei iute, analiza a constatat că persoanele care au mâncat ardei iute au avut:

– o reducere relativă a mortalității cardiovasculare cu 26%;
– o reducere relativă de 23% a mortalității prin cancer;
– o reducere relativă de 25% a mortalității din toate cauzele.

„Am fost surprinși să constatăm că în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere a riscului general de boli cardiovasculare și mortalității prin cancer. Acesta subliniază faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în sănătatea generală” a spus autorul senior Bo Xu, cardiolog la Cleveland Clinic’s Heart, Vascular & Thoracic Institute din Cleveland, Ohio.

„Motivele și mecanismele exacte care ar putea explica concluziile noastre, totuși, sunt în prezent necunoscute. Prin urmare, este imposibil să spunem în mod concludent că consumul de ardei iute poate prelungi viața și reduce decesele, în special din cauza factorilor cardiovasculari sau a cancerului. Studii controlate randomizate sunt necesare pentru a confirma aceste descoperiri preliminare.”

Există mai multe limitări la acest tip de studiu

Dr. Xu a tinut sa precizeze că există mai multe limitări la acest tip de studiu. Cele patru studii revizuite au inclus date limitate de sănătate specifice cu privire la persoane sau alți factori care ar fi putut influența constatările. Cercetătorul a remarcat, de asemenea, că cantitatea și tipul de ardei iute consumat au fost variabile printre studii, ceea ce face dificilă tragerea concluziilor cu privire la cât de mult, cât de des și ce tip de consum de ardei iute poate fi asociat cu beneficii pentru sănătate. Cercetătorii continuă să analizeze datele și speră să publice în curând lucrarea completă.

Adauga un comentariu