Eveniment-Social

Peste 1.000 de preșcolari din județul Iași au finalizat cu succes programul educațional “LET’S PLAY”

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 1.000 de preșcolari din județul Iași au finalizat cu succes programul educațional LETS PLAY
Programul educațional “Let’s Play” aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Iași la poziția 65 s-a desfășurat în două etape

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4, în parteneriat cu Centrul lingvistic Twinkle Star, a finalizat organizarea celei de-a XI-a ediții a proiectului “LET’S PLAY”, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Iași, cu participarea a peste 1.000 preșcolari din 20 de grădinițe din județ.

Programul educațional “Let’s Play” aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Iași la poziția 65 s-a desfășurat în două etape : etapa pe grădinițe (1 februarie – 20 martie) și etapa județeană (15-19 aprilie), având ca scop principal îmbunătățirea și evaluarea cunoștințelor de limba engleză ale preșcolarilor înscriși în grupa mare.

Prima etapă a proiectului a cuprins selecția și accesul gratuit al preșcolarilor din grupele mari la cursuri de limba engleză, acestea desfășurându-se pe o durată de 6 săptămâni pe platforma furnizată de centrul lingvistic Twinkle Star. Preșcolarii, alături de părinți, au parcurs vocabularul de bază pentru 6 capitole, având o oră de curs în limba engleză alocată în fiecare săptămână. Beneficiile pentru copiii au inclus clarificarea pronunției corecte în limba engleză pentru cuvintele de bază, extinderea vocabularului în limba engleză, și, nu în ultimul rând, timpul petrecut împreună cu părinții și consolidarea relației cu aceștia.

Cea de-a doua etapă a proiectului “Let’s Play”, etapa județeană, a inclus selecția a câte 6 copii din fiecare grădiniță în proiect, pe baza raportului de progres privind parcurgerea programului online, și participarea acestora la activitatea practică găzduită de Grădinița cu Program Prelungit Nr.4, unitatea organizatoare, grădinițele fiind programate pe serii, în zilele de 15, 17 și 19 aprilie.

„Anul acesta au participat fizic la etapa județeană a concursului “Let’s Play“ peste 150 de copii din cei aproape 1.000 de copii înscriși care au urmat cursurile de limba engleză în format asincron în cadrul etapei pe grădinițe. “Let’s Play“ este singurul concurs județean în limba engleză care se adresează atât grădinițelor de stat cât și grădinițelor private, fiind organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 și centrul lingvistic Twinkle Star. Concursul a crescut de la an la an, ne bucură că deține recunoaștere din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași iar în anul 2025 ne dorim să devină concurs național. Programul “Let’s Play“ a fost inițiat cu mulți ani în urmă și s-a dezvoltat progresiv întrucât am observat beneficiile copiilor și implicarea atât a cadrelor didactice cât și a părinților la acest atelier, copiii fiind foarte încântați, doritori de o limbă străină”, a precizat prof. Vasilica Damaschin, Director Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Iași.

“Am gândit acest proiect cu mulți ani în urmă, din dorința de a întări în inimile micuților încrederea în forțele proprii, prin lecțiile de limba engleză. Pentru preșcolari proiectul Let’s Play poate fi începutul în studiul limbii engleze, copiii au contextul pentru a învăța din plăcere și se pot bucura ulterior și de rezultate, cu sprijinul părinților. Lecțiile sunt interactive, copiii le îndrăgesc iar astfel învățarea nu este percepută ca un efort deosebit, ci vine în mod natural și se realizează prin exerciții distractive”, a precizat Ruxandra Rață-Bucevschi, Manager & Founder Twinkle Star, co-organizator “Let’s Play”.

Cadrele didactice și părinții au apreciat deopotrivă organizarea și importanța concursului. „Fetiței mele îi place foarte mult engleza și a fost foarte încântată să participe la concursul Let’s Play, și noi la fel, întrucât vrem să-i fructificăm și încurajăm această pasiune”, a precizat Melania P., părinte.

“Concursul a fost o experiență interesantă, atât din perspectiva programului asincron, care are o bază teoretică destul de serioasă și include joculețe interactive care îi motivează pe copii să parcurgă și următorul capitol, cât și din perspectiva modalității de organizare a etapei județene, în care cei mai silitori copii, cei care au parcurs primii programul, au fost recompensați cu această ieșire, cu participarea la atelierul din cadrul concursului. Fiind singurul concurs de limba engleză din regiune pentru preșcolari, apreciem inițiativa organizatorilor, este prima dată când cineva este interesat și de cunoștințele copiilor de vârste mici. Consider că Let’s Play îi va mobiliza pe copii și mai mult decât în mod obișnuit în ceea ce privește învățarea limbii engleze”, a precizat Maria Petrișor, educatoare la Grădinița PP9, una dintre grădinițele participante.
Felicitări preșcolarilor care au ales să-și demonstreze și antreneze cunoștințele de limbă engleză și grădinițelor înscrise în programul educațional “Let’s Play” cu participare gratuită, ediția 2024: Grădinițele cu Program Normal nr. 6, 15, 16 și 23, Grădinița Ciurbești și Grădinițele cu Program Prelungit nr. 1, 3, 4, 8, 9, 11, 12, 13, 24, 25, 29, Tomești, Grădinița Lunca Cetățuii, Grădinița Școlii Gimnaziale “Veronica Micle”, Grădinița cu Program Prelungit “Sf. Sava”.

Adauga un comentariu