Eveniment-Social

Peste 400.000 de oameni au trecut pragul Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași în anul 2023 – FOTO

Publicat: 25 dec. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Peste 400.000 de oameni au trecut pragul Muzeului Municipal Regina Maria din Iași în anul 2023 - FOTO
Anul 2023 s-a dovedit a fi un an al nenumăratelor realizări pentru Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași

2023 s-a dovedit a fi un an al nenumăratelor realizări pentru Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași. Peste 400.000 de oameni i-au trecut pragul în acest an

Realizări importante, în anul 2023, pentru Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași

muzeul municipal regina maria iasi
În acest an, 418.151 de oameni au trecut pragul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” din Iași

În acest an, 418.151 de oameni au trecut pragul Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași. A fost un an plin de realizări, printre care se numără dublarea veniturilor proprii și creșterea patrimoniului cu piese de tezaur, atent cercetate și valorificate în expoziții și studii de specialitate.

„Pentru Muzeul Municipal «Regina Maria» din Iași, anul 2023 s-a dovedit a fi unul al nenumăratelor realizări. Muzeul s-a implicat în organizarea unor ample proiecte culturale și științifice, locale, naționale și internaționale, care îi întăresc statutul de instituție reprezentativă pe harta culturală a României. Cei 418.151 de vizitatori care ne-au trecut pragul în acest an reprezintă cea mai importantă confirmare a celui din urmă fapt. 2023 fost și anul în care veniturile proprii s-au dublat, patrimoniul a crescut considerabil, cu piese de tezaur, atent cercetate și valorificate în expoziții și studii de specialitate, menite să tezaurizeze memoria orașului Iași”, a transmis Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași.

Un moment important pentru Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași a fost în data de 11 octombrie 2023, când a fost acceptat în cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România. Acest lucru confirmă un statut binemeritat pe care instituția l-a câștigat printr-o înaltă activitate cultural-științifică, de ținută academică, realizată împreună cu prestigioase instituții de profil, la nivel local și național.

„Instituția noastră a aderat și a fost acceptată în Rețeaua Națională a Muzeelor din România, fapt care ne onorează și motivează, totodată, să articulăm parteneriate de colaborare cu marile muzee ale țării. Am lucrat cu dăruire, cu perseverență și cu dorința de a ne îndeplini misiunea, cea de a fi demni de statutul de unic loc al memoriei orașului Iași. Eforturile ne-au fost apreciate de cele mai înalte foruri ale țării, iar rezultatele muncii noastre au fost recunoscute în plan național și internațional”, adaugă Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iaşi.

Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași rămâne o instituție de sine stătătoare

vizitatori la muzeul municipal regina maria din iasi
Un moment important pentru Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași a fost în data de 11 octombrie 2023, când a fost acceptat în cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România

Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor este organismul științific de specialitate, fără personalitate juridică, cu rol consultativ și de avizare în domeniul patrimoniului cultural mobil care funcționează pe lângă Ministerul Culturii. Comisia a recomandat acum, la final de an, ca Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași să rămână instituție de sine stătătoare.

„La final de an, Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor a recomandat ca Muzeul Municipal «Regina Maria» din Iași să rămână instituție de sine stătătoare, invocat fiind caracterul unic al muzeului. Este un semn al credibilității de care instituția se bucură, fapt pentru care îndreptăm gândurile noastre de profundă gratitudine atât către membrii Comisiei, cât și către doamna Raluca Turcan, ministru al Culturii, către domnul Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași și către Consiliul Local Iași, fără sprijinul cărora traseul evoluției noastre ar fi fost mult mai anevoios”, mai spune Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iaşi.

Comentarii
  • Rețeaua Națională a Muzeelor, în ciuda numelui pompos care induce în eroare, e un ONG dirijat de un individ dubios, nicidecum o instituție profesională, așa că apartenența la ea… un fîs. Osanalele din final spun tot despre sinecura numită Muzeul Municipiului.

  • „indreptăm gândurile noastre de profundă gratitudine atât către membrii Comisiei, cât și către doamna Raluca Turcan, ministru al Culturii, către domnul Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași și către Consiliul Local Iași, fără sprijinul cărora traseul evoluției noastre ar fi fost mult mai anevoios”, mai spune Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iaşi.Este adevarat,n-ar fi fost nimic.

  • Mai Chirica Mihai,in Iasi se mai realizeaza ceva fara tenta de regalitate sau sionism?.Muzeul regina maria,sala polivalenta regina maria-un mare Kitsch,bulevardul regina,stadionul regele mihai(cu”m”sa fim intelesi!).Mai urmeaza margareta,alteata(sa) sau a ta duda,bastardul nicolae si toata shleata de 6-7 femei cu plozii lor care cica sunt os domnesc si huzuresc in Romania.Voi chiar credeti ca romanii ii vor suporta si-i vor hrani la nesfarsit pe toti acesti paraziti?

  • Cifre date ” din pix ” !!!!. Sunt zile in care nu intra nimeni în muzeu ! In zilele ” aglomerate ” nu vin mai mai mulți de 50 vizitatori ! Și asta , extrem de rar ! Dar madam Viorica , protejată lui Nea primarul ‘ , raportează niste cifre pe care le visează noaptea , că sa de-a bine la prostime .Dar daca tot merg așa bine încasările……..n ar fi rău să treacă acest Lucru al Iașului pe autofinanțare !

Adauga un comentariu