National

Peste 60% din personalul din unităţile de învăţământ din judeţul Olt este de acord să se vaccineze împotriva COVID-19

Publicat: 13 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 60 din personalul din unităţile de învăţământ din judeţul Olt este de acord să se vaccineze împotriva COVID-19
Comisia Europeană se așteaptă ca până la vară, 70% din populația țărilor UE să fie vaccinată

Miercuri, 13 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că peste 60% din personalul din unităţile de învăţământ din judeţul Olt, didactic, nedidactic şi auxiliar, este de acord să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Au transmis că sunt de acord să se vaccineze 2.312 cadre didactice din totalul de 4.140 de cadre didactice, adică peste jumătate dinte acestea. În ce priveşte personalul didactic auxiliar, sunt de acord să se vaccineze 277 de angajaţi din 451, iar în privinţa personalului nedidactic, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 606 angajaţi din totalul de 1.124”, a spus Mirela Paraschiv.

Aceasta a subliniat sondajul a fost realizat cu ajutorul unor chestionare, la care au răspuns toți angajații din sistemul de învăţământ din judeţ, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. În acest fel, situația a fost trimisă  către Nucleul Judeţean de Coordonarea a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare începe vineri, 15 ianuarie

Valeriu Gheorghiță a anunțat că etapa a doua va începe după data de 15 ianuarie, încercându-se o accelerare a etapelor de vaccinare.

„Ne dorim accelerarea etapelor de vaccinare având în vedere că am început mai devreme decât estimam.

Vom începe mai repede și etapa a doua, practic după 15 ianuarie, începând cu beneficiarii care se află internați în centrele medico-sociale, rezidențiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficiență renală cronică în stadiul de hemodializă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că se lucrează la dezvoltarea unui sistem, prin care persoanele după ce pleacă din stațiile de hemodializă să fie transportate cu aceleași mijloace de transport către centrele de vaccinare.

„Dezvoltăm un sistem prin care persoanele după ce pleacă din stațiile de hemodializă să fie transportate cu aceleași mijloace de transport către centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate și ulterior se va urma traseul obișnuit.

Până pe 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tutoror personelor din etapa a doua de vaccinare – persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cine se încadrează în etapa a doua

Începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19. În această fază se încadrează persoanele care deservesc activități esențiale. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a anunțat care sunt meseriile vizate.

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a precizat Valeriu Gheorghiță la Digi24, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri.

Mai mult, pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua se încadrează și personalul din mass-media, „cei care efectuează reportaje în unități medicale”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu