Eveniment-Social

Peste 65.000 de elevi ieșeni vor beneficia de burse școlare. Valoarea unei alocații variază între 300 și 3.000 de lei

Publicat: 01 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 65.000 de elevi ieșeni vor beneficia de burse școlare. Valoarea unei alocații variază între 300 și 3.000 de lei
Peste 65.000 de elevi ieșeni vor beneficia de burse școlare

S-a stabilit lista elevilor ieșeni care vor beneficia de burse în anul școlar 2023-2024. Conform Inspectoratului Școlar Județean Iași, 65.274 de persoane vor beneficia de aceste burse

Bursele sunt de excelență olimpică I, de excelență olimpică II, de merit, socială, tehnologică și pentru mame minore. Cei mai mulți beneficiari se încadrează la bursă socială, mai exact un număr de 39.603 elevi ieșeni.

Burse școlare pentru 65.274 de elevi ieșeni

o poză cu niște elevi
Cei mai mulți elevi primesc burse sociale

S-a stabilit lista elevilor ieșeni care vor primi burse în anul școlar 2023-2024. Astfel, un număr de 65.274 de elevi vor beneficia de acestea. Bursa de excelență olimpică I se acordă elevilor de gimnaziu și liceu care au obținut premiile I, II, III și mențiune la olimpiadele școlare internaționale în anul școlar precedent. Un număr de 20 de elevi ieșeni vor beneficia de această bursă care are o valoare între 750 și 3.000 de lei pe lună.

Bursa de excelență olimpică II se acordă elevilor de gimnaziu și liceu care au luat locurile I, II și III la olimpiadele naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației. Astfel, 107 elevi ieșeni vor beneficia de aceasta și vor primi lunar suna de 700 de lei.

Bursa de merit se acordă pentru minimum 30 la sută din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Acolo unde situația o impune, potrivit metodologiei, lista de beneficiari va fi extinsă pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50. Un număr de 20.578 de elevi ieșeni se vor bucura de această bursă care este în valoare de 450 de lei lunar.

Cei mai mulți elevi primesc burse sociale

o poză cu niște elevi
Plata burselor școlare, atât pentru luna septembrie cât și pentru luna octombrie a anului curent se face la data de 15 noiembrie

Cei mai mulți beneficiari, mai exact 39.603 elevi ieșeni, primesc bursa socială. Aceasta este în valoare de 300 de lei pe lună și se acordă elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50 la sută din salariul minim net pe economie; elevilor cu unul sau ambii părinți decedați, respectiv celor asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială; elevilor din familii monoparentale; elevilor cu deficiențe/afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului și elevilor din familii care beneficiază de venit minim de incluziune.

Bursa tehnologică susține participarea și reușita școlară a elevilor înmatriculați în cadrul specializărilor din învățământul profesional și se plătește lunar pe perioada cursurilor școlare, cu excepția lunilor în care cumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate. Numărul de beneficiari ieșeni este de 4.924, iar aceștia vor primi lunar suma de 300 de lei.

Bursa pentru mame minore susține participarea și reușita școlară a celor care frecventează cursurile de zi și au copil/copii în întreținere. Această bursă se acordă pe bază de cerere, însoțită de certificatul de naștere al copilului/copiilor aflați în întreținerea mamei minore, iar 42 de eleve din județul Iași vor beneficia de aceasta și vor primi lunar suma de 700 de lei.

Plata burselor școlare atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie a anului curent se face la data de 15 noiembrie.

Adauga un comentariu