Eveniment-Social

Peste 7.000 de studenți au acte noi de identitate

Publicat: 19 oct. 2019

Municipalitatea ieșeană derulează de câteva săptămâni o nouă campanie dedicată elevilor și studenților. Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) a demarat o campanie prin căminele studențești, vizați fiind tinerii care învață în universități. Până în prezent, de la startul campaniei, au primit documente noi peste 7.000 de tineri. „Serviciul de evidență a persoanelor demarează acțiunea de punere în legalitate a elevilor și studenților cazați în incinta căminelor liceelor și universităților ieșene. Recomandăm acestora să aștepte prezența stației noastre mobile la cămin, nefiind necesară prezența la sediu. Concret, ne vom deplasa în 56 de unități de cazare din municipiul Iași. Persoanele vizate nu mai sunt nevoite să vină personal la sediul nostru. Depunerea cererii și eliberarea vizei de reședință se va desfășura prin intermediul administratorilor de cămine”, a spus Marius Bodoga, director executiv DLEP Iași.

Unde se derulează campania

În data de 21 octombrie, campania se va derula la Pavilioanele Petre Andrei 9-10. În 22 octombrie, campania va ajunge în căminele T 22 și T5 din Tudor Vladimirescu. În data de 23 octombrie campania va ajunge în căminele 1 Mai A și 1 Mai B. În 24 octombrie, campania va ajunge la Oratoriul Dominic Savio. În 25 octombrie, se va ajunge la Universitatea „George Enescu”- zona Bularga. În 28 octombrie, se va ajunge în Târgușor-Copou, la căminele C1 și C2. Ulterior, în 29 octombrie, la căminele C3 și C4 din Târgușor. Urmează, în 30 octombrie, căminele C5 și C6, iar în 31 octombrie, căminele C7 și C8. Pe 1 noiembrie, campania va ajunge la Liceul CFR, iar pe 4 noiembrie, la Colegiul Teologic „Sf. Nicolae”. În fine, pe 5 noiembrie, campania va cuprinde și Oratoriul „Don Orione”, iar pe 6 noiembrie, căminul Studis.

Campanie în județ

În paralel, până pe 24 noiembrie, reprezentanții DLEP derulează o campanie de punere în legalitate în comunele arondate. Acțiunea are ca scop reducerea numărului de persoane fără acte de identitate valabile, sprijinirea persoanelor în vârstă sau greu deplasabile și eliberarea primului buletin pentru copiii care au împlinit 14 ani.
„În acest an am decis să extindem campania „Prioritate la identitate și toamna”, motivat de solicitările cetățenilor din comunele arondate și de apropiatele alegeri. În acest sens vizăm sprijinirea locuitorilor din comune care nu mai sunt nevoiți să vină la Iași. Atât depunerea cererii, preluarea imaginii, cât și eliberarea actului nou se face direct în localitatea de domiciliu. În același timp, vizăm și descongestionarea fluxului celor care se prezintă în număr din ce în ce mai mare la sediul nostru. Pe lângă cererea pentru un nou act de identitate, vom prelua și cereri pentru eliberarea actelor de stare civilă pentru cei născuți sau căsătoriți în municipiul Iași”, a mai spus Marius Bodoga.loading...

Adauga un comentariu