Local

Peste un deceniu de pușcărie pentru individul acuzat că i-a scos ochiul propriului tată. Decizia poate fi contestată

Publicat: 02 mai 2020

Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe un individ care, în trecut, a primit o altă pedeapsă. Astfel, Lucian Bugaenco a fost condamnat în urmă cu câțiva ani pentru că i-ar fi scos un ochi, cu mâinile goale, propriului său tată. În total, individul a fost condamnat acum la nouă ani, șase luni și 513 zile de închisoare

Un individ care a fost pedepsit în trecut pentru că i-a scos ochiul propriului tată a fost condamnat din nou de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Lucian Bugaenco (46 de ani) pentru influențarea declarațiilor, amenințare, port fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Deoarece acesta fusese condamnat și în trecut, judecătorii au contopit pedepsele, rezultând că individul trebuie să execute în total nouă ani, șase luni și 513 zile de închisoare. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Acest proces al individului a început pe data de 12 noiembrie 2018, partea vătămată fiind tot tatăl său, care, între timp, a decedat.

Condamnat pentru atac asupra tatălui

Individul a mai primit o pedeapsă de peste cinci ani de pușcărie, după ce și-a atacat tatăl. Procurorii ieșeni au afirmat că bărbatul de 75 de ani la acea dată a rămas fără vedere după ce fiul său i-a spart unul dintre ochi cu mâinile goale. Victima a agonizat mai bine de o săptămână în propria casă, întrucât, când ambulanța a venit să îi acorde îngrijiri, agresorul i-a amenințat pe medici cu un cuțit.
Conform anchetatorilor, lăsat nesupravegheat, agresorul a intrat cu un cuțit în spital și și-a amenințat tatăl. Abia la două săptămâni de la faptă a fost arestat preventiv.
Astfel, individul a fost arestat, fiind acuzat că și-a agresat tatăl într-un mod cumplit, lăsându-l fără vedere. Lucian Bugaenco a fost cercetat, trimis în judecată și condamnat pentru violență în familie. Acesta fusese eliberat condiționat de aproximativ un an, după ce executase o altă pedeapsă.

Victima, lăsată fără vedere de individ

Oamenii legii au afirmat că, după ce a ieșit din pușcărie, bărbatul a mers pentru a locui cu părinții săi din Horpaz, comuna Miroslava.
Alături de cei doi bătrâni mai locuia o femeie din sat, îngrijitor personal pentru tatăl lui Bugaenco, deoarece acesta este încadrat cu grad de handicap grav. Procurorii spun că, după ce a fost pus în libertate, mai ales pe fondul consumului de alcool, Bugaenco obișnuia să își amenințe părinții cu bătaia, dar și să le ceară „un fel de taxă de protecție”, de 1.000 de lei pe lună, pentru a nu-i mai agresa.

În urmă cu aproximativ patru ani, cu o zi înainte de Paște, îngrijitoarea tatălui lui Bugaenco a plecat la biserică, la Înviere. Din urma ei a venit agresorul, care a început să-și bată părinții.
Oamenii legii au precizat că individul și-a lovit tatăl cu pumnii și cu picioarele, i-a rupt una dintre urechi și i-a apăsat cu degetul pe ochiul drept până i l-a spart. Victima a rămas astfel fără vedere întrucât avea, anterior, o afecțiune și la ochiul stâng.
Acum, individul a fost condamnat de judecători la o pedeapsă totală de peste un deceniu de temniță.

 

Adauga un comentariu