Local

Peste un deceniu de temniță pentru „Bau-bau”! Acuzat că și-a înjunghiat un vecin!

Publicat: 16 nov. 2019

Un individ din județul Iași, cu doar patru clase și un copil minor în întreținere, ar putea înfunda temnița pentru ani buni. Individul a fost condamnat la peste un deceniu de pușcărie. El a fost acuzat că a ucis un bărbat.

Un individ acuzat că a făcut moarte de om, s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților ieșeni. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Tudor, zis „Bau-bau”, la 11 ani de pușcărie, pentru omor.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă D.A. și, în consecință, obligă inculpatul Tudor Ionuț să îi plătească părții civile echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune materiale, precum și echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cum a izbucnit scandalul

Procesul individului a început pe data de 23 iulie 2019. Asta, după ce „Bau-bau” fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 31 mai 2019. Conform anchetatorilor, pe data de 26 mai 2019, Ionuț Tudor, poreclit „Bau-bau”, în vârstă de 30 de ani, și-ar fi înjunghiat un vecin din localitatea Horlești, județul Iași.
Oamenii legii au susținut că incidentul a avt loc în plină stradă. Procurorii au mai afirmat că, în ziua respectivă, Ionuț Tudor se afla sub influența băuturilor alcoolice și s-a luat la ceartă cu un vecin care trecea prin zona respectivă.

Procurorii au mai spus că, în urma disputei, inculpatul a scos un cuțit și i l-a înfipt în piept vecinului său. Incidentul a fost anunțat autorităților printr-un telefon la numărul pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns un echipaj medical și un echipaj al Poliției. Victima a fost transportată de urgență la spital, unde a fost operată, plaga provocată având o adâncime considerabilă.

În urma incidentului, suspectul a fost ridicat de polițiști, audiat, reținut și mai apoi arestat preventiv de către judecători. Inițial, el a fost arestat pentru tentativă la omor, dar, mai apoi, a fost acuzat de omor. Astfel s-a ajuns la pedeapsa de 11 ani de detenție, aplicată la instanța de fond de către magistrații ieșeni.loading...

Adauga un comentariu