Diete si regimuri

De ce peștele gras este bun pentru silueta

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce peștele gras este bun pentru silueta
Peștele gras este bun pentru silueta

Peștele gras este bun pentru silueta! Poate suna contradictoriu, dar este adevărat: pe lângă proteinele lor extrem de satioase și iodul care stimulează metabolismul, omega-3-urile din pestele gras au un efect benefic asupra greutății. Acești acizi grași sunt mobilizați cu ușurință de către organism și promovează lipoliza, adică topirea grăsimilor. Dacă cumpărați pește congelat, nu-l păstrați prea mult timp: își pierde 50% din omega-3 după șase luni.

Consumul de pește cel puțin de două ori pe săptămână, inclusiv pește gras o dată, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Conform unui studiu danez recent, femeile care consumă pește rar sau deloc au un risc cu 90% mai mare de probleme cardiace decât femeile care mănâncă pește în fiecare săptămână.

Peștele furnizează minerale și oligoelemente precum fosfor, magneziu, iod, calciu și potasiu. Dar grăsimile oferă, de asemenea, o mulțime de vitamine A și D, esențiale pentru vedere și capitalul osos. Doza potrivită: două porții pe săptămână.

Pentru ca pestele să-și păstreze beneficiile, preparati-l fiert sau aburit in cuptor. Gândiți-vă, de asemenea, la peștele afumat sau marinat, tăiat în bucăți în paste sau servit cu cartofi. Dar, din cauza conținutului ridicat de sare, evitați să il mâncați prea des.

Adauga un comentariu