Actualitate

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii

Petre Daea va fi noul ministru al Agriculturii după ce majoritatea din PSD a decis să îi acorde votul de încredere. În ultimele zile s-a vorbit despre faptul că Marcel Ciolacu insistă să-l numească pe Daea în fruntea ministerului.

Vă aducem aminte faptul că portofoliul agriculturii a devenit vacant după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia după ce procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui.

Petre Dea, noul ministru al Agriculturii

În contextul în care social democrații au avut astăzi o ședință de lucru cu mai multe puncte de discuție, voturile au indicat faptul că Petre Daea va fi noul ministru al Agriculturii. Zilele trecute s-a vorbit în presă, pe surse, faptul că Marcel Ciolacu insistă să-l numească pe Daea în fruntea ministerului pe care l-a mai condus în trecut. Asta în contițiile în care Paul Stănescu a insistat să numească un reprezentant din cadrul PSD Olt, filială care l-a dat și pe Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii.

Așadar, revenind la numirea în persoana lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii, este bine de menționat faptul că fostul și actualul ministru a lăsat o impresie general bună în perioada în care a condus unul dintre cele mai importante ministere din România. Petre Daea a devenit viral pe rețelele de socializarre, în special datorită intervențiilor bizare pe care le-a avut în spațiul public. Vă aducem aminte faptul că într-o intervenție în Parlamentul European, Petre Daea a vorbit despre cormorani și despre cât de nocive sunt aceste păsări:

Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenta subsemnatului în acest consiliu, bravo!

A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!” explica în urmă cu mai mulți ani Petre Daea la Bruxelles.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia de la Agricultură după dosarul penal deschis de procurorii DNA

Portofoliul a devenit vacant după ce Adrian Chesnoiu a decis să demisioneze din fruntea ministerului după ce procurorii DNA i-au deschis dosar penal. Aceștia îl acuză pe Chesnoiu că ar fi intervenit pentru a angaja mai multe persoane. La polul opus, recent, Parlamentul a votat pentru urmărirea penală împotriva ministrului. Într-o intervenție în Plenului Parlamentului României, Chesnoiu i-a îndemnat pe colegi să voteze pentru ridicarea imunității pentru că se consideră nevinovat:

Vă cer tuturor colegilor, fiecăruia dintre dumneavoastră, din toate grupurile parlamentare, să votaţi pentru a încuviinţa cererea de urmărire penală formulată la adresa mea. Toată viaţa mi-am făcut datoria faţă de oameni şi faţă de instituţiile în care am activat. Am respectat legea de fiecare dată. Am muncit enorm pentru a face bine oamenilor, pentru care am jurat sa fac bine. Am acceptat postul de ministru într-o perioada extrem de complicata, cu dorinta de a face ceva bun pentru români si pentru agricultura româneasca(…). explica fostul ministru.

Așadar, Petre Daea revine la ministerul Agriculturii într-un context extrem de dificil pentru români, existând o criză economică acută, o criză alimentară generată de războiul din Ucraina și o posibilă calamitate cauzată de seceta din România.

Comentarii
Adauga un comentariu