Cancan ultimă oră

Petre Roman, adio pulover roșu! Cui rămâne celebra piesă vestimentară purtată la Revoluție. Oana Roman nu se așteaptă la asta

Publicat: 16 ian. 2022
Petre Roman a dezăluit cui a decis să lase moștenire puloverul roșu purtat la Revoluția din decembrie 1989

Petre Roman a dezăluit cui a decis să lase moștenire puloverul roșu purtat la Revoluția din decembrie 1989. Vestea ar putea fi văzută ca o lovitură grea pentru fiica sa, Oana Roman.

La 32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Petre Roman a deschis ”Cutia Pandorei” și a vorbit despre celebrul pulover roșu cu care a aparut in timpul Revolutiei la Televiziunea Nationala.

Devenit un personaj cheie al acelor vremuri tulburi, o imagine dăinuie și acum în minte românilor: Petre Roman îmbrăcat într-un pulover roșu. Fostul premier al României a vorbit pentru prima dată despre ”soarta” articolului vestimentar, dar și pe mâna cui va ajunge puloverul roșu care a făcut istorie:

”Pentru Petrișor, cum îl alint pe fiul meu, voi avea mereu un cadou special. Spre exemplu, lui îi voi lăsa puloverul roșu pe care l-am purtat în zilele lui decembrie 1989 și care a făcut istorie, în felul său. Desigur, mai sunt și alte lucruri, dar nu discutăm acum despre ele.

Însă, uneori îmi alint fiul, chiar și acum, când a crescut, așa cum mă alinta tata. Îmi spunea, cu vocea lui aparte, Petrișor-Trișor, un joc de cuvinte și un alint care-mi lipsesc mult astăzi! Iar eu încerc să duc mai departe alintul, de data asta la adresa fiului meu”, a declarat Petre Roman.

Ce pensie are Petre Roman?

Comparativ cu pensia unui român de rând, Petre Roman se poate mândri, nu cu una, ci cu două pensii. Una pentru activitatea sa în câmpul muncii, iar cealaltă drept indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar.

În declarația de avere privind veniturile realizate, anul trecut se remarcă suma de 65.000 de lei pentru pensia de activitate în câmpul muncii. Practic, aproximativ 5.000 de lei a încasat pe lună Petre Roman. Cealaltă, pentru mandatele de parlamentar, este o indemnizație în valoare de aproape 10.000 de lei pe lună.

Declarația de avere nu se rezumă doar la veniturile lunare încasate de tatăl Oanei Roman.
Adauga un comentariu