Titlurile zilei

Petru Mazâlu, zis „Profesorul”, cel mai penal bunic din Iași, a fost arestat! A fost prins pentru a patra oară la volan fără permis. Asta e nimic pe lângă infracțiunile din tinerețe

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Mazâlu zis Profesorul cel mai penal bunic din Iași a fost arestat A fost prins pentru a patra oară la volan fără permis. Asta e nimic pe lângă infracțiunile din tinerețe
Petru Mazâlu, zis "Profesorul", bunicul prins fără permis la volan, are o întreagă colecție de dosare penale adunate în ultimii ani.

Petru Mazâlu, cel mai penal bunic din Iași, a fost din nou arestat. Bărbatul de aproape 70 de ani a fost prins la volan fără permis pentru a patra oară, însă în trecut a comis infracțiuni mult mai grave. Fiind extrem de talentat în materie de infracțiuni, bătrânul a fost poreclit „Profesorul”

Petru Mazâlu, cel mai penal bunic din Iași, a fost din nou arestat

Petru Mazâlu, zis „Profesorul„, este un bunic din Iași în vârstă de aproape 70 de ani, care zilele trecute a fost arestat  după ce a fost prins la volan, deși nu are permis de conducere. Această infracțiune este mult mai puțin gravă, pe lângă faptele pe care bărbatul le-a comis în urmă cu mai mulți ani. Polițiștii ieșeni l-au prins pentru a patra oară fără permis la volan, pe data de 16 iulie. Polițiștii Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în 4 dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere. Astfel, la data de 16 iulie, în jurul orei 9:00, polițiștii au depistat un bărbat, de 69 ani, conducând un auto, pe bulevardul Carol I, din municipiul Iași, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul este cercetat de polițiști pentru că ar fi comis același gen de faptă în iunie 2018, decembrie 2019 și iunie 2020. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Petru Mazâlu, zis „Profesorul”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și introdus în arestul IPJ Iași

Petru Mazâlu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în dosarul de urmărire penală, cu privire la inculpatul Mazâlu Petru. În baza dispozițiilor art. 226 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Mazâlu Petru, pentru săvârșirea a două infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au decis judecătorii ieșeni. Bărbatul a fost reintrodus în Arestul IPJ Iași. Petru Mazâlu și-a găsit de-a lungul vieții tot felul de preocupări mai puțin legale. A fost condamnat la închisoare și a petrecut ani întregi după gratii. Nici când a fost eliberat nu s-a liniștit însă și a continuat lanțul de infracțiuni.

„Profesorul”, un infractor cu state vechi la Iași

Pentru prima dată, Mazâlu a ajuns să fie cunoscut de autorități chiar în anul 1990 pentru evaziune fiscală. Ulterior a făcut mai multe fapte ilegale cu cecuri, iar în anul 2001, aflat în spatele gratiilor pentru executarea unei pedepse de 4 ani și jumătate pentru escrocherii cu cecuri fără acoperie și evaziune fiscală, a acționat în judecată toate instituțiile de drept din România, care asigură respectarea și aplicarea legii penale, solicitând obligarea acestora la plata unor despăgubiri morale fabuloase, în jur de zece milioane euro. Motivul acestei acțiuni în justiție ieșite din comun îl constituie nemulțumirea lui Mazâlu privind condițiile regimului de detenție. Într-o plângere depusă la dosar, deținutul considera anormală viața în pușcăriile românești și în totală contradicție cu prevederile constituționale

Numele bunicului penal a apărut în mai multe dosare penale

Petru Mazâlu  nu a stat departe de problemele cu legea, iar în anul 2009 a primit o nouă condamnare. Infracțiunile comise au continuat, iar numele său era legat de un dosar de evaziune fiscală lângă lanțul de stații peco Lukoil. Mazâlu a ajuns din nou în spatele gratiilor și a continuat să dea în judecată diferite instituții ale statului, plângându-se din nou de condițiile de detenție. Acum, bătrânul va petrece 30 de zile în arest și urmează să ajungă în fața judecătorilor. Cel mai probabil, Petru Mazâlu se va întoarce în spatele gratiilor pentru infracțiunile comise.

Adauga un comentariu