Stiri medicale

Pfizer avertizează că întârzierea celei de a doua doze de vaccin ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19

Publicat: 05 ian. 2021
doze de vaccin anti-Covid-19 Pfizer poziționate în rând
În Israel, între decembrie 2020 şi mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul prezentând rezultatele unui studiu care a examinat problema.

BioNTech și partenerul Pfizer au avertizat, luni, că nu au dovezi că vaccinul dezvoltat în comun va continua să protejeze împotriva Covid-19 dacă a doua doza este administrata mai târziu decât au demonstrat testele.

„Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice. Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice”, se arată într-o declarație comună.

Germania a luat în calcul să amâne a doua doză de vaccin, pentru a vaccina cât mai multe persoane cu o singură doză, din cauza aprovizionării reduse cu vaccinuri.

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer.

Ministerul solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii. De asemenea, Danemarca a aprobat o întârziere de până la șase săptămâni între prima și a doua doză de vaccin.

Adauga un comentariu