Remedii naturiste

Picioare umflate? Cinci utilizări practice pentru bicarbonatul de sodiu

Publicat: 11 mart. 2021
picioare umflate
Amestecul de apă și bicarbonat de sodiu poate fi aplicat pe piele, inclusiv pe față.

Substanță de uz casnic versatilă, bicarbonatul de sodiu este, în multe cazuri, un substitut eficient pentru substanțele chimice. Iată cinci utilizări posibile pentru această pulbere universală!

Bicarbonatul de sodiu vine sub trei forme mai mult sau mai puțin pure. Bicarbonatul de sodiu tehnic mai puțin pur nu trebuie aplicat pe corp sau ingerat, spre deosebire de bicarbonatul de sodiu alimentar. A treia formă, care este cea mai pură, se spune că este farmaceutică și este utilizată pentru fabricarea medicamentelor. Prin urmare, trebuie să aveți grijă să alegeți care dintre aceste trei tipuri este adecvat, în funcție de utilizarea care trebuie avută in vedere.

La prima vedere, bicarbonatul de sodiu vine deci sub formă de pulbere. Această pulbere poate fi utilizată ca atare sau încorporată într-o altă substanță pentru a produce efectul dorit. Printre posibilele aplicații, putem menționa:

Igienizați mobilierul: prin stropirea saltelelor, covoarelor, canapelelor cu bicarbonat de sodiu, prin frecare ușoară, beneficiile sunt multiple. Pudra îndepărtează petele, dar și mirosurile, și va ajută, de asemenea, să scapati de alergeni. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați bicarbonatulul să actioneze câteva minute, apoi aspirați ce a mai rămas.

Ameliorați durerile de gât sau picioare: adăugând un pic de bicarbonat de sodiu la un amestec de apă și sucul de o jumătate de lămâie, facand gargară de câteva ori pe zi, veți obține un remediu eficient pentru durerea în gât. În caz de vezicule umflate pe picioare, bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat și într-un lighean cu apă călduță pentru o baie de picioare care va calma durerea.

Bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, amestecat cu un lichid în scopul formării unei paste. Pentru aceasta, numărați aproximativ 3 lingurițe de pulbere și un volum mic de apă. Alte aplicații sunt posibile pentru această substanță:

Curățați pielea: Amestecul de apă și bicarbonat de sodiu poate fi aplicat pe piele, inclusiv pe față. Lăsându-l să stea câteva zeci de minute ca o mască, apoi clătindu-l, va acționa ca un exfoliant. Acest lucru îl face un remediu eficient pentru acnee și excesul de ulei.

Vase curate: Fie că este vorba de veselă sau de vase convenționale, puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a (re)conferi ustensilelor de bucătărie strălucire. Pentru a face acest lucru, aplicați pasta cu o cârpă umedă, apoi clătiți..

Ameliorează arsurile superficiale: aplicând pasta pe piele ca o cremă, lăsând-o să pătrundă, ameliorează arsurile ușoare, precum și mușcăturile de țânțari, datorită proprietăților antiseptice ale bicarbonatului de sodiu.

Adauga un comentariu