Actualitate

Piept de porc în saramură, un deliciu. Cum se prepară această rețetă rămasă de la bunici

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piept de porc în saramură un deliciu. Cum se prepară această rețetă rămasă de la bunici
Pieptul de porc în saramură este un deliciu culinar numai bun pentru zilele reci care urmează

Toată lumea ar trebui să cunoască rețeta de piept de porc în saramură, un deliciu culinar numai bun pentru zilele reci care urmează. Acest preparat tradițional se face și astăzi așa cum ne-au transmis bunicii noștri, din moși-strămoși. Așadar, dacă vrei să te bucuri de această delicatesă de sezon, poți prepara chiar tu această rețetă.

Trebuie reținut că pieptul de porc, dar și slănina pregătită în saramură au o textură foarte fină și gustoasă. Cei care o prepară în acest fel s-au convins cât de bună este această rețetă și nu o vor schimba pentru nimic în lume. Și aceasta deoarece rezultatul este întotdeauna pe măsura așteptărilor. Iar în plus, după ce stă cât trebuie la saramură, pieptul de porc poate fi păstrat la frigider sau la congelator, în cazul în care se dorește o conservare mai îndelungată.

Piept de porc în saramură

Pentru această rețetă rămasă de la bunicii noștri nu avem nevoie de pera multe ingrediente. Astfel, pe lângă pieptul de porc, să zicem vreo 2 kg, ne mai trebuie un litru de apă și 200 de grame de sare. De asemenea, vom avea nevoie de oțet de mere (cam 1 lingură), trei frunze de dafin mai măricele, nouă căței de usturoi și, după gust, boabe de piper negru, ienibahar și coriandru.

Cum se prepară această delicatesă

Pentru început se taie pieptul în felii de aproximativ 5 cm grosime, astfel încât să încapă într-un borcan de un litru. Pentru cantitatea specificată de ingrediente, aveţi nevoie de trei borcane. După ce aţi adăugat fâşiile de piept de porc, puneţi în borcane câte o frunză de dafin, trei căţei de usturoi și boabe de ienibahar şi piper negru. De asemenea, nu uitaţi să adăugaţi şi o jumătate de linguriţă de coriandru.

Între timp, pregătiţi saramura, adică aduceţi apa la fiert împreună cu sarea. Se ia de pe foc şi se amestecă o lingură de oţet. Apoi, turnaţi saramura fierbinte şi aşezaţi borcanele, acoperite cu capace, într-o cratiţă cu apă, astfel încât să ajungă până la umerii borcanelor. Sterilizaţi la foc mic timp de două ore după fierbere, apoi închideţi borcanele şi mutaţi-le într-un loc răcoros. Poftă bună!

Adauga un comentariu