Culinar

Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor

Publicat: 28 ian. 2020

Sparanghelul este recunoscut pentru proprietăţile pe care le are asupra sănătăţii, iar astăzi îţi recomandăm să-l găteşti cu nişte pui şi roşii cherry la cuptor. Va fi, pur şi simplu, delicios.

Ingrediente necesare:

  • – o bucată de piept de pui
    – 10 bucăţi de sparanghel
    – 250 de grame de roşii cherry
    – o crenguţă de rozmarin
    – o lingură de ulei de măsline
    – 150 ml de vin alb
    – sare şi piper, după gust
    – oţet balsamic

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această reţetă este să speli sparanghelul şi să îndepărtezi partea de jos, cam 2-3 cm. Ulterior, aşează sparanghelul într-un vas termorezistent şi adaugă şi roşiile cherry tăiate pe jumătate. Taie pieptul de pui pe jumătate, condimentează cu sare şi piper, după gust, stropeşte-l cu ulei de măsline, cu vin şi oţet balsamic, iar apoi masează-l bine pe ambele părţi.

Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit pe funcţia grill, la 200 grade timp de 45 de minute – o oră. Serveşte preparatul cald, alături de o salată verde ori de murături.



loading...

Adauga un comentariu