Local

Pietonalul din centrul orașului Iași se va extinde din 2022! Primăria vrea ca mașinile să nu mai aibă acces spre Piața Unirii

Publicat: 27 nov. 2021
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași
Zona pietonală din centrul Iașului se va extinde oficial din anul 2022, conform anunțului făcut de primarul Mihai Chirica

Zona pietonală din centrul orașului Iași se va extinde oficial de la începutul anului 2022. Primarul Mihai Chirica a susținut că proiectul se va întinde ulterior până în Piața Unirii. Consilierii locali au avizat după o ședință-maraton proiectul de buget al societății EcoPiața SA. Consilierii locali au aprobat și proiectul legat de demararea investiției privind un nou pasaj rutier subteran în zona centrală a municipiului Iași. În plus, consilierii locali au avizat și alocarea unor fonduri pentru echipa de fotbal Politehnica Iași

Noi discuții în plenul Consiliului Local la ultima ședință a plenului instituției, desfășurată pe data de 26.11.2021. Aleșii municipalității au discutat mai multe proiecte de hotărâre în cadrul ședinței care a ținut mai bine de 6 ore. În Consiliul Local au avut loc inclusiv discuții pe proiectul legat de bugetul pe 2021 al societății EcoPiața SA, societate aflată în subordinea Primăriei Iași. După ce proiectul a fost respins în luna mai 2021, conducerea societății a revenit în plenul Consiliului Local pentru a putea trece propunerea de buget. Proiectul a primit în cele din urmă aviz pozitiv de la Consiliul Local, însă cea mai mare parte a consilierilor s-au arătat nemulțumiți de activitatea instituției și de directorul Cristinel Stărică. Directorul de la EcoPiața SA și-a făcut un salariu uriaș, în timp ce investițiile în piețe au avut de suferit.

Proiecte aprobate în Consiliul Local. Pietonalul din centrul orașului Iași se va extinde

Printre proiectele avizate de plenul Consiliului Local a fost și cel legat de construirea noului pasaj subteran din zona centrală a municipiului Iași. Totodată, Primarul Mihai Chirica a precizat că au avut loc discuții cu Poliția Rutieră pentru extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția cu Casa Modei.

„Pietonalul nu se oprește la Palatul Culturii. Noi vom deschide pietonalul până la Casa Modei începând cu anul viitor. Avem deja avizul de la Poliția Rutieră. Am avut dezbateri cu oamenii care au comerț acolo ca să iasă cu terasele. Vrem să transferăm traficul către Independenței. Trebuie să se ajungă cu pietonalul extins până la Piața Unirii”, a spus primarul Mihai Chirica.

Noi discuții în Consiliul Local Iași

Pe de altă parte, Primăria Iași a retras de pe ordinea de zi proiectul pasajului subteran ce urma să fie construit pe axa Rond Agronomie – Aleea Sadoveanu. Consilierii locali au avizat și un proiect legat de alocarea a 1,6 milioane de lei pentru susținerea activității clubului de fotbal Politehnica Iași. În plus, aleșii locali au discutat și despre o serie de rectificări bugetare, dar și despre acordarea unui spațiu pentru Opera Națională Română Iași în bld. Poitiers privind depozitarea de elemente de decor. În acest caz a fost vorba despre un spațiu de 300 de metri pătrați.

Comentarii
  • Chirica vrea sa extinda pietonalul pentru terasa de unde incaseaza procent, iar fondurile clubului de fotbal sint o sursa constanta de venituri fara control.

  • @ase, nu ai unde sa îți lași kakatul ăla de benve cu miros de pește?

    O idee foarte bună. Toți kakatii cu benve , haudi ruginite își parchează cazanele în zona.

  • Toti care fac parte din Consiliul Local, nu vor mai fi sustinuti de oeseni daca vor face in continuare jocurile lui Chirica. Asta nu este un mod de a face ca CTP-ul lui sa fie rentabil, nu este un mod de a fluidiza traficul in zona centrala, nu este un mod de a creea locuri de parcare. Parcuri pentru panselute avem, parcari la 5 lei ora avem, terase de dughit alcool avem, asa ca de ce isi bate joc de ieseni?????????? Trebie sa iesim in strada si sa aruncam gunoaiele dragi ieseni!

Adauga un comentariu