Remedii naturiste

Pietre pe amigdale? Simptome și 9 tratamente naturale

Publicat: 18 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pietre pe amigdale Simptome și 9 tratamente naturale
Cel mai bun mod de prevenire a pietrelor de amigdală este menținerea unei bune igiene orale

Dacă suferiți de respirație urât mirositoare frecventă, durere severă la înghițire, durere în gât obișnuită sau gust metalic, este posibil să suferiți de pietre amigdaliene (sau pietre amigdalice) fără să vă dați seama. În timp ce pietrele pe amigdale nu sunt un subiect comun, ele sunt totuși o problemă reală. Există mai multe tratamente naturale pentru pietrele amigdalelor, dar mai întâi este bine să cunoaștem simptomele.

Amigdalele sunt mase mici situate în partea din spate a gâtului de ambele părți ale uvulei. Cântăresc între 0,3 și 42 de grame și sunt alcătuite din calciu, deși alte minerale, cum ar fi amoniacul, fosforul, magneziul și carbonatul, pot fi prezente și ele în cantități mici. Pietrele pe amigdale sunt create atunci când resturile sunt prinse în amigdale și se calcifică. Amigdalele sunt umplute cu colțuri unde bacteriile, celulele moarte și mucusul se pot aduna. Când resturile se adună, formațiuni albe umple buzunarele, provocând probleme precum respirația urât mirositoare cronică sau durerea în gât.

Cel mai bun mod de prevenire a pietrelor de amigdală este menținerea unei bune igiene orale și a unei diete echilibrate. Consumul de apă din abundență și furnizarea organismului cu vitamine și probiotice pot ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare care cauzează pietrele amigdalelor. Spălarea dinților și gargară regulată pot ajuta, de asemenea, la prevenirea pietrelor de amigdală.

Tratamentul pentru pietrele amigdalelor depinde de mărimea pietrelor și de nivelul de disconfort pe care îl provoacă. Deși există opțiuni de tratament medical disponibile, odată ce începeți să observați creșterea pietrelor pe amigdale, le puteți îndepărta folosind anumite remedii casnice.

Tratamente naturale pentru pietrele amigdalelor

Apă sărată

Se dizolvă 1/2 linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță. Faceti o gargară in mod viguros pentru a dizolva pietrele. Această soluție asigură, de asemenea, ameliorarea durerii dacă pietrele sunt însoțite de dureri în gât.

Căței de usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene puternice. Mestecarea unui cățel de usturoi crud de mai multe ori pe zi poate ajuta la distrugerea bacteriilor care provoacă pietre la amigdale.

Ceapă

Ceapa este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene puternice. Adăugarea de ceapă la dieta zilnică poate ajuta la descompunerea pietrelor amigdalelor și prevenirea formării acestora.

Suc de lamaie

Bea suc de lămâie în mod regulat pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor de pe amigdale. Aciditatea naturală a sucului de lămâie îl face ideal pentru combaterea pietrelor.

Oțet de mere

Oțetul de mere poate fi de ajutor atunci când aveți pietre pe amigdale. Diluați niște oțet organic de cidru de mere într-o cantitate egală de apă călduță și faceți gargară.

Iaurt

Majoritatea iaurturilor conțin probiotice care sunt bacterii bune care pot ajuta la combaterea bacteriilor rele. Aplicați în mod regulat iaurt pentru a dizolva pietrele amigdalelor. Căutați „culturi vii și active” pe etichetă sau pe lista de ingrediente pentru a vă asigura că alegeți o opțiune probiotică.

Merele

Merele poate disloca pietrele de amigdală și le poate direcționa către stomac, iar aciditatea ușoară a merelor este, de asemenea, excelentă pentru uciderea bacteriilor și dizolvarea pietrelor.

Periuță de dinți

Folosiți periuța de dinți pentru a aplica presiune asupra amigdalelor până când pietrele ies. Scoateți-le și faceți gargară pentru a îndepărta pietrele rămase.

Tampon de bumbac

Udați un tampon de bumbac pentru a-l face mai moale, apoi localizați pietrele. Folosiți tamponul de bumbac umed pentru a slăbi pietrele și trageți-le ușor de pe pereții amigdalelor, apoi faceți gargară pentru a îndepărta resturile rămase.

Adauga un comentariu