Magazin

Pilota și pernele – au date de expirare? Când este bine să le schimbăm

Publicat: 24 mai 2021

Alergiile ne pot da mari bătăi de cap. O știu destul de bine cei care suferă de alergiii de orice fel, sensibili chiar și la cel mai mic fir de praf. Ori când sunt între cearșafuri în propriul pat se așteaptă la curățenie deplină și o stare de bine. Pot avea parte de asta, dacă țin cont de timpul optim de schimbare a pilotei, pernelor de asemenea.

Astfel de elemente ce vă populează patul nu sunt scumpe. Găsiți la ora actuală prin marile magazine lenjerii de pat și pilote la prețuri accesibile. Ce-i drept trebuie să fiți atenți la componență de asemenea. Pentru prețuri echilibrate puteți consulta catalogul producătorilor din domeniu. Un exemplu aici este Coneltex, producător autohton ce vă pune la dispoziție mai tot ce este necesar pentru ca un pat să fie complet: pilote, perne, precum și textile pentru toate acestea.

Când schimbăm lenjeria, pilota și pernele

Nu se poate spune că există o dată de expirare a acestora. Însă chiar și dacă sunteți atenți la schimbarea lenjeriei, totuși ar fi bine ca și pernele și pilota să fie schimbate din când în când.

Indiferent în ce stadiu este, cât de bine a fost păstrată, la un termen maxim de 2 ani pernele și pilota se vor înlocui. În caz contrar, în mod special cei care suferă de alergii resimt simptome agravate din cauza alergenilor. Puțini știu că în perne și pilote se pot depozita ecosisteme de alergeni. Nu este de ajuns că acestea sunt îmbrăcate constant de textile. Uneori nu este de ajuns nici dacă sunt curățate, spălate și igienizate.

De asemenea, un moment perfect să schimbați aceste elemente apare atunci când pe suprafața adesea albă a pernelor și pilotei veți regăsi pete galbene de obicei, când materialul adică umplutura începe să fie deformată și adesea se aglomerează sub forme de bilă în diferite zone. Perna nu mai este moale deloc, pilota este pe alocuri groasă și pe alocuri doar un material gol. Acesta pare să fie și motivul pentru care unii preferă doar pe cele matlasate, adică ce sunt prevăzute cu acele cusături ce fac ca umplutura să nu migreze, după ce este spălată.

La ce să fim atenți

Ritualul pe care îl avem la somn ar trebui să fie precedat de măsuri de prevenție pentru ca alergenii să nu se înmulțească mai întâi de toate. Preferați așadar un duș și spălarea părului pe cât de des posibil, pentru ca pernele și implicit lenjeria să nu primească transfer de polen și alte particule. În plus, umezeala părului poate determina apariția porilor de mucegai, deloc favorabili la rândul lor.

Schimbați lenjeria de pat nu mai târziu de 2 săptămâni,  iar aceasta o veți alege din rândul celor de calitate, realizate din materiale cu fibre naturale. De preferat bumbacul, o țesătură optimă indiferent de anotimp.

Descoperiți confortul la Coneltex, un univers al țesăturilor de calitate care să vă ofere confort pe măsură, noapte de noapte.

Contact:

Str. Grigore Alexandru Ghica nr. 18 Suceava

0735 194 314

 

 

Adauga un comentariu