Culinar

Pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă. Preparatul perfect pentru mesele în familie

Publicat: 16 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă. Preparatul perfect pentru mesele în familie
O porție de pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă și servită cu pâine de casă va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată, putem face niște pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă. Rețeta bunicii este ideală la orice masă și la orice ocazie, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține o mâncare delicioasă. Iată cum poți găti preparatul perfect pentru mesele în familie.

Pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă

Pentru iubitorii de delicii culinare făcute ca la mama acasă, ideală este o mâncărică din pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă. Acest preparat este perfect de servit la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte vrem să ne răsfățăm cu o mâncaret radițională sățioasă și gustoasă.

La fel de bine putem face și o tochitură moldovenească servită cu mămăliguță și murături. Tochitura moldovenească este un adevărat deliciu făcut din carne proaspătă de porc, câțiva cârnați, un sos de roșii, niște ouă făcute ochiuri, cu puțină brânză, alături de o mămăliguță caldă. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, sucesul va fi garantat și vom obține o mâncare savuroasă. Putem pregăti la ceas de sărbătoare și o friptură fragedă în sos de roșii sau o friptură gătită la cuptor cu o garnitură din cartofi și salată de verdețuri proaspete.

Dacă vrem să pregătim o friptură de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi vom avea nevoie de 1 kg de pulpă de porc, 5 căței de usturoi, 60 ml de ulei, 400 g de sos de roșii, jumătate de linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust, 3 foi de dafin. Când este gata, se scoate friptura din cuptor și se lasă ușor la răcit apoi se servește cu o salată asortată și o garnitură cu cartofi prăjiți, făcuți crocanți.

Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după preferințe. O porție de pipote și inimi la tigaie în sos de ceapă și servită cu pâine de casă va fo un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

Dacă vrem să pregătim o mâncărică de pipote și inimi cu sos de ceapă vom avea nevoie de 1 caserolă de pipote, 1 caserolă de inimi, 2 cepe mari, ulei, sare, piper și 1 legătură de pătrunjel proaspăt.

Mai întâi vom spăla bine pipotele și inimile apoi se lasă la scurs. Se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se pune ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins și un pic de apă. Când ceapa capătă o textură moale și o culoare ușor maronie se adaugă inimile și pipotele apoi se mai toarnă un pic de apă și se lasă mâncărica la foc mic.

Se potrivește gustul cu sare și piper, iar la final se adaugă pătrunjel proaspăt tocat. Acest fel de mâncare se servește cu pâine de casă pufoasă și gustoasă. Mâncărica de pipote și inimi este delicioasă și merge de minune la zi de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat ca la mama acasă. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după preferințe.

Adauga un comentariu