National

Pirotehnişti au intervenit de urgență la Palatul Copiilor din Arad, după ce au fost atenționați de existența unei bombe

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pirotehnişti au intervenit de urgență la Palatul Copiilor din Arad după ce au fost atenționați de existența unei bombe
Alertă cu bombă în Arad, la o săptămănă după ce afaceristul Ioan Crișan a murit

La puţin timp după ce maşina unui afacerit din Arad a explodat, la Palatul Copiilor mai multe echipaje de poliţie, jandarmi, echipaje SMURD şi pirotehnişti au blocat zona. Conform primelor declaraţii la faţa locului a fost găsită o valiză care pare a fi foarte suspectă.

La faţa locului s-au deplasat numeroase echipaje de intervenţie pentru a evita un alt dezastru. Zona a fost împânzită de către poliţişti, jandarmi, echipaje de pompieri şi pirotehnişti. Aceştia verifica dacă acea servietă reprezintă sau nu un pericol pentru cetăţeni.

„Astăzi, în jurul orei 14,15, un bărbat a sesizat prin 112 prezența unei valize abandonate pe trotuarul din fața Palatului Copiilor de pe Bd. Revoluției. Echipajul de ordine publică sosit la fața locului a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind vorba despre o valiză abandonată, închisă, cu aspect metalic. A fost asigurată zona, traficul rutier și pietonal deviat pe Bd. Gen. Vasile Milea. La fața locului se va deplasa p echipă pirotehnică din cadrul IPJ Timiș. De asemenea, se vor deplasa specialiștii SRI”, se arată într-o informare oficială.

Om de afaceri omorât cu o bombă

La o săptămână după ce Ioan Crişan a fost victima unui asasin, acum în Arad este o nouă ameninţare cu bomba. Autorităţile sunt la faţa locului şi încearcă să evite un nou dezastru. Ștefan Lazăr, un fost militar al brigăzii antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, a vorbit despre posibilul explozibil care a fost folosit pentru uciderea afaceristului din Arad. Acesta a spus că în asasinat s-ar fi folosit trinitrotoluenul.

„Este un explozibil cu o utilitate militară și civilă, pe zona civilă este în general folosit pentru minerit, pentru construcții atunci când se dorește demolarea sau eliberarea unei galerii. Utilitatea acestui material este cu precădere în zona militară. În România firma care dorește să achiziționeze astfel de materiale trebuie să parcurgă anumiți pași în scopul autorizării. Militarul mai spune că după dimenisunea pagubelor provocate de explozie se poate constata că pachetul explozibil a fost de dimensiuni reduse. Pentru a se iniția explozia este nevoie de un detonator. Acesta poate să ardă, neinițiindu-se explozia. Din punctul meu de vedere nu este vorba despre un pachet voluminos, deoarece explozia a fost una controlată, în care a fost vizată zona pasagerilor. Mașina a fost distrusă, dar nu în totalitate”, a explicat Ștefan Lazăr pentru Antena3.

Mihael Brooks a menţionat care sunt principalele întrebări care trebuiesc puse în cazul de la Arad

Mihael Brooks Profilerul FB a oferit o declaraţie în cadrul unei emisiuni tv, iar acesta a vorbit despre cele mai importante întrebări pe care ar trebui să le pun anchetatorii în cazul de la Arad. Cea mai importantă întrebare este care dintre cele 3 femei din viaţa lui Ioan Crişan este mai importantă ( fiica, soţia sau amanta), la aceasta ar trebui intervenita cu prioritate conform Profilerul FBI.

„Amantă. În primul rând, amanta era și contabilă. Cu o amantă care îți cunoaște și afacerile discuți mai mult. Fiind contabilă își dădea seama de niște bani. O altă întrebare pe care o am. Ați spus că mașina era pe numele surorii amantei, pentru că având o dizabilitate nu plătea taxe. Putea să fie și un alt motiv. La banii dânsului nu cred că taxa unei mașini era o sumă foarte mare. Ce vreau să spun este că pentru banii pe care îi avea, ținea un profil foarte redus. Nu ieșea în evidență cu nimic. Poate că acesta a fost un alt motiv pentru o declarație de avere. În același timp, cu un număr de mașină care nu îți aparține circuli mai ușor decât cu mașina ta personală. Acestea sunt niște piese pe care le pot aduce împreună.” , a explicar profilerul FBI.

Adauga un comentariu