National

Profilerul FBI, Mihael Brooks, a menționat cele mai importante întrebări care trebuiesc puse în cazul de la Arad

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profilerul FBI Mihael Brooks a menționat cele mai importante întrebări care trebuiesc puse în cazul de la Arad
Mihael Brooks a vorbit despre întrebările esențiale care trebuiesc puse în cazul de la Arad

Mihael Brooks Profilerul FBI a explicat în cadrul unei emisiuni tv care sunt întrebările cele mai importante în legătură cu apropiaţii afaceristului din Arad. La aceste întrebări la care se căutau răspuns, s-au obţinut informaţii noi despre persoanele implicate în asasinat.

Cea mai importantă întrebare este care dintre cele 3 femei din viaţa lui Ioan Crişan este mai importantă ( fiica, soţia sau amanta), la aceasta ar trebui intervenita cu prioritate conform Profilerul FBI. Mihaela Brooks a mai spus că amanta ar putea oferi informaţii cheie deoarece aceasta era contabilă afaceristului.

„Amantă. În primul rând, amanta era și contabilă. Cu o amantă care îți cunoaște și afacerile discuți mai mult. Fiind contabilă își dădea seama de niște bani. O altă întrebare pe care o am. Ați spus că mașina era pe numele surorii amantei, pentru că având o dizabilitate nu plătea taxe. Putea să fie și un alt motiv. La banii dânsului nu cred că taxa unei mașini era o sumă foarte mare. Ce vreau să spun este că pentru banii pe care îi avea, ținea un profil foarte redus. Nu ieșea în evidență cu nimic. Poate că acesta a fost un alt motiv pentru o declarație de avere. În același timp, cu un număr de mașină care nu îți aparține circuli mai ușor decât cu mașina ta personală. Acestea sunt niște piese pe care le pot aduce împreună.” , a explicar profilerul FBI.

Tot Mihaela Brooks, a mai spus că trebuie puse cât mai multe întrebări pentru a se afla mai multe informaţii despre persoanele implicate.

„O altă întrebare pe care o am apropo de amantă. Se poate verifica ce telefoane au primit și la ce oră, și soția și amantă. Am înțeles că un prieten de al lui a dat telefon amantei. Când ești prieten, de ce dai telefon amantei prima dată, și nu soției? Cât de repede a ajuns. Sunt niște lucruri pe care poți să le determini foarte ușor verificând telefoanele. Prietenul acela care a aflat și a dat telefon amantei, noi nu îl vedem în stare de șoc undeva lângă mașină. Deci cum s-a aflat? La ce interval de timp a dat telefon? (…) Dacă afli răspunsul poți să-ți dai mai mult seama de cei care sunt implicați sau nu.”

Ștefan Lazăr a vorbit despre explozibilul care ar fi fost folosit

Ștefan Lazăr, un fost militar al brigăzii antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, a vorbit despre posibilul explozibil care a fost folosit în asasinatul de la Arad. Acesta a spus că cel mai probabil asasinul a folosit trinitrotoluenul.

„Este un explozibil cu o utilitate militară și civilă, pe zona civilă este în general folosit pentru minerit, pentru construcții atunci când se dorește demolarea sau eliberarea unei galerii. Utilitatea acestui material este cu precădere în zona militară. În România firma care dorește să achiziționeze astfel de materiale trebuie să parcurgă anumiți pași în scopul autorizării. Militarul mai spune că după dimenisunea pagubelor provocate de explozie se poate constata că pachetul explozibil a fost de dimensiuni reduse. Pentru a se iniția explozia este nevoie de un detonator. Acesta poate să ardă, neinițiindu-se explozia. Din punctul meu de vedere nu este vorba despre un pachet voluminos, deoarece explozia a fost una controlată, în care a fost vizată zona pasagerilor. Mașina a fost distrusă, dar nu în totalitate”, a explicat Ștefan Lazăr pentru Antena3.

Adauga un comentariu